To je to što me zanima!

Poziv na neplaćanje ZET-ova prijevoza osvanuo u Zagrebu

U pozivu koji je jutros osvanuo na zagrebačkim javnim površinama traži se bojkot usluga ZET-a koji, ističe se, godinama gomila gubitke, a plaćaju ih građani
Vidi originalni članak

"Ne plaćam!", poruka je koja je dočekala korisnike javnog prijevoza na nekolicini autobusnih i tramvajskih stanica u Zagrebu, kao način suprotstavljanja višim cijenama karata ZET-a.

U pozivu koji je u ponedjeljak ujutro osvanuo na zagrebačkim javnim površinama traži se bojkot usluga zagrebačkog javnog prijevoznika koji godinama gomila gubitke, a nedavnim poskupljenjem svojih usluga, smatraju građani, pokušava preko leđa svojih korisnika pronaći način za izlazak iz krize.

– Nedavno drastično poskupljenje cijena ZET-a učinilo je uslugu gradskog prijevoza teško dostupnom većini građana Zagreba. Lokalne vlasti financijske probleme gradskih poduzeća rješavaju pojačanom represijom – poskupljenjima, povećanjem kazni i pojačanim kontrolama. Atmosferi straha pridonosi iritirajuće i prijeteće ponavljanje poruka putem razglasa unutar vozila ZET-a – kaže se u ovom pozivu na bojkot za sada nepoznatih autora.

Optužuju upravu ZET-a i zagrebačku gradsku upravu da su izigrali povjerenje povećanjem cijena jer su upravo građani ti koji su  za gradnju javne infrastrukture desetljećima izdvajali sredstva kroz poreze i prireze. Stoga ističu da se poskupljenja koja su nedavno stupila na snagu ne mogu opravdati samo operativnim troškovima.

>>> Više na vecernji.hr

Idi na 24sata

Komentari 49

  • kovaisuzana8 29.09.2012.

    24.09.2012, ponedjeljak, jutro, 6.30 sati, tramvaj broj 4, otprilke negdje u Draškovićevoj, ulaze kontrolori - uočivši plakate po gradu Inicijative NE PLAĆAM odlučila sam sudjelovati - plavuša me zatražila kartu, rekla sam "Ne plaćam", zatražila me osobnu, pozvala sam se na Zakon o polic. posl. i ovl. čl 30 st. 1 - postala je bezobrazna i bahata u 6 i 30 ujutro, nakon njezine vike probudili su se svi putnici u tramvaju. Pozvala sam se na KAZNENI ZAKON 107 i 108, rekla je da još nije srela takvog putnika (ako su već ti narančasti plakati na skoro svim stajalištima u gradu, zašto ih nitko ne čita i ne poziva se na te zakone ????? zar sam ja stvarno jedina koja se odazvala). Uskoro zatim pozvala je svog kolegu - mršavi visoki kontrolor unio mi se u lice i počeo još jače vikati, vrijeđati i postupati na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo - pozvala sam se na KZ 127 - zatim je rekao da će pozvati policiju i zaustaviti tramvaj i cijeli promet zbog mene i neka izađem van iz tramvaja (svi ljudi su se počeli buniti) - pozvala sam se na KZ 124, 107. Odbila sam izaći iz tramvaja na toj stanici i rekla im neka oni izađu samnom na mojoj stanici i da ćemo onda zvati policiju. Ta dva zbigecana kontrolora u 6 i 30 ujutro mrmljajući su izašli van a ja sam se nastavila voziti. I opet je u tramvaju zavladala tišina. Sve je izgledalo kao neki ružan san. Lijepo bi molila da me savjetujete šta da radim ako se ova situacija ponovi a kontrolori stvarno pozovu policiju - kome da se obratim u krajnjoj nuždi. Žao mi je što nisam mobitelom snimala to iživljavanje kontrolora. Ubuduće imam namjeru to raditi. Šta ako nitko neće poštivati ove zakone koje ste naveli na svojim narančastim plakatima koje je netko poderao. Molim vas kome da se onda obratim. Podržavam vašu inicijativu NE PLAĆAM!

  • mmjsmj 29.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mmjsmj 29.05.2012.

    ZET JE ZAKON!!! HAHAHAHA NEMOJTE SE VOZIT ONDA NJIME KAD VEĆ PRIČATE GLUPOSTI TOLKO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare