To je to što me zanima!

Poziv školama za sudjelovanje u B Dionici kurikularne reforme

U skladu sa željama da se proces Kurikularne reforme nastavi radna skupina je priložila Nacrt prijedloga za javni poziv za sudjelovanje u Dionici B Cjelovite kurikularne reforme
Vidi originalni članak

Na stranici kurikulum.hr objavljen je Nacrt prijedloga za javni poziv za sudjelovanje u Dionici B Cjelovite kurikularne reforme.

"U skladu sa željama da se proces Cjelovite kurikularne reforme (osmišljen i vođen prema ciljevima i mjerama Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije) nastavi na dobrobit sve djece, roditelja i odgojno-obrazovnih radnika Republike Hrvatske prilažemo Nacrt prijedloga za javni poziv za sudjelovanje u Dionici B Cjelovite kurikularne reforme.

Od veljače ukazujemo na mogućnost odgode eksperimentalnog uvođenja kurikuluma u škole. Slijedom toga izrađen je nacrt prijedloga javnog poziva kojim bi škole bile uključene u Dionicu B od šk.god. 2016./17. u kojoj bi se sa školama intenzivno radilo na osposobljavanju odgojno-obrazovnih radnika. Samo uvođenje bilo je planirano sa šk./god. 2017./18.

Planirano je i povećanje broja škola koje bi sudjelovale i to s 60 na 100 (60 osnovnih/40 srednjih).

Predloženi su i uvjeti, obveze i prava škola koje bi iskazale spremnost za sudjelovanjem.

Nadamo se da će ovi materijali pomoći ministarstvu i onima koji će u budućnosti voditi procese Cjelovite kurikularne reforme kako bi se cijeli proces nastavio", stoji u objavi koju potpisuje Stručne radna skupina za provedbu cjelovite kurikularne reforme.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • barbossa 27.05.2016.

    Borivoje Bora Jokić & Harry Potter u ilegalnom pokušaju stvaranja dokumenta pomoću kojeg će naša djeca pohađati Real čarobnjačku školu i naučiti letjeti na metli. Ako je ovu škvadru izmislio i promovirao Ludi Miloje onda je tu sve jasno.

  • zeljkopž 27.05.2016.

    Reforma Kurikuluma se izrađuje po nalogu i za ministarstvo obrazovanja!!! Jokić vodi samo radnu skupinu koja je osmišljavala prijedlog i sadržaj te reforme. Ta radna skupina nema nikakve ingerencije za samostalno uvođenje bilo čega u škole. Istina, ovi u radnoj skupini su se malo osilili i umislili. Delegirani direktno po partijskoj SDPovoj liniji pa su pomislili kako su primili boga za bradu i postali pokondirene tikve. Ta radna skupina ne može ništa bez ministarstva obrazovanja, pa čak niti dati ostavku. Samo što to, eto ne znaju niti neznalice koje su napisale ovaj članak.

  • Cipelcug 27.05.2016.

    OK. Dobra ideja poslati prijedlog reforme na javnu raspravu u osnovne i srednje škole i neka nastavno osoblje iznese svoje primjedbe i prijedloge. Ako će svaka stranka izrađivati svoju reformu rezultat će biti "0".

Komentiraj...
Vidi sve komentare