To je to što me zanima!

Poznat je policiji: Vozio bicikl s 4,71 promila alkohola u krvi

Sisačko-moslovačka policija u srijedu je izvijestila da je biciklista zaustavila oko 12. 30 sati. Provjerom je ustanovljeno da je 44-godišnjak otprije poznat po prometnim prekršajima
Vidi originalni članak

Čak 4,71 promila alkohola u krvi, što je razina alkoholiziranosti koja može uzrokovati smrt, izmjereno je 44-godišnjem vozaču bicikla kojega je u utorak u Sunji zaustavila policija i zadržala ga u postaji do otriježnjenja. 

Sisačko-moslovačka policija u srijedu je izvijestila kako je biciklista zaustavila oko 12.30 sati, a provjerom je utvrđeno da je dosad više puta evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja.

Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji te je prekršajno prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Više od 4 promila može uzrokovati smrt

Prema medicinskom tumačenju, koncentracija od 4 i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki, te da se neki čak usude sjesti za volan, liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom utrenirani u ispijanju alkohola, odnosno da ga konzumiraju dulje vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • božebožobiži 10.02.2016.

    Razlog zaustavljanja ? Prebrza vožnja ?

  • 10.02.2016.

    Sa 4.71 i da uspiješ sjest na bicikl? Taj je možda rekorder :)

  • yocko 10.02.2016.

    Bolje je biti pijan,nego bedast..

Komentiraj...
Vidi sve komentare