To je to što me zanima!

Pozvao vjernike da odustanu od komotnosti, ali mnogima je bio problem i masku staviti

Na svetkovini Velike Gospe u Sinju okupilo se mnoštvo, ali su svi nagrnuli u crkvu kad je krenula kiša. Pri tom se nisu ni mogli držati socijalne distance, ali mnogi nisu imali maske
Vidi originalni članak

Premda je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić u svojoj lijepoj propovijedi govorio o ograničenjima koja nam nameće novi virus te u Aljmašu poručio da se prava ljudska veličina nalazi u sposobnosti da se budu u korelaciji s drugima i onda kada to traži žrtvu te odustajanje od svoje komotnosti, tu poruku mnogi vjernici i svećenici kao da ne čuju i ne razumiju. 

To se najbolje vidjelo u Sinju, gdje se na svetkovini Velike Gospe okupilo mnoštvo, ali su svi nagrnuli u crkvu kad je krenula kiša. Pri tom se nisu ni mogli držati socijalne distance, ali mnogi nisu imali maske.

U propovijedima hrvatskih biskupa povodom blagdana Velike Gospe ove godine se manje govorilo o politici, a više o obitelji i virusu. Kardinal Josip Bozanić je u Mariji Bistrici je, govoreći o koroni, rekao: Kad je sve stalo, obitelj je ostala. 

Nadbiskup Barišić je u Sinju rekao da se na starije ponekad gleda kao na teret društva i istaknuo kako su upravo oni najugroženiji u doba epidemije. 

BLAGDAN VELIKE GOSPE Čuda Majke Božje: Djevojka je bila nepokretna, došla je do kipa Gospe u crkvi i ozdravila...

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić referirao se na pobačaj, a ne na virus: 'Oduprite se stavovima sviju koji vam savjetuju "u ime ženske emancipacije" da ste slobodne "ukloniti čedo koje kuca pod vašim srcem', govorio je na misi ženama.

Valja spomenuti kako je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić bio među rijetkima koji su prije Velike Gospe podsjetili vjernike na epidemiološke preporuke HZJZ-a za sprječavanje zaraze korona virusom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ursuss 16.08.2020.

    gade mi se kad u prve redove stave političare.. očito niti pred Bogom nismo isti.hajde malo Hraniću pričaj nam o tome....

  • BlackRaven 16.08.2020.

    Misu možeš služit i na polju pod drvetom. Bog je jedan i jedini, nije bitno kako ga ljudi zvali. I šta je on rekao? Netrebaju mi hramovi i sluge.

  • BlackRaven 16.08.2020.

    Odrekni se ti komocije koju imaš i skini zlatno ruho sa sebe. Jer kako je Isus rekao "čuvajte se lažnih proroka". Lik nit Bibliju ne pozna ili se pravi malko blesav..

Komentiraj...
Vidi sve komentare