To je to što me zanima!

Pratili ste uživo: Fra Ivan Lotar komentirao je misu pape Franje

Fra Ivana Lotara gledatelji 24sata će imati prilike gledati dva puta tjedno kada će komentirati misu pape Franje iz crkve svete Marte te nedjeljni Angelus
Vidi originalni članak

Fra Ivan Lotar, 29- godišnji franjevac sa zagrebačkog Svetog Duha prevodi i komentirao je papinu misu i Angelus koji se prenosila na platformama 24sata, na Cvjetnicu od 12 sati.

Mladi svećenik govori tečno talijanski jezik, a mladi ga posebno vole jer ga na Instagram profilu @askfrapriest koji je nedavno pokrenuo mogu pitati za savjet i sve što ih zanima.

PRATITE UŽIVO:

Fra Ivan je franjevac konventualac, zaljubljenik u kazalište i medije. Rodom je iz Vukovara, a osnovnu i srednju školu završio je u Vinkovcima te stekao zvanje tehničara za mehatroniku. Nakon toga je završio Katoličko bogoslovni fakultet u Zagrebu te je radio u medijima (TV, radio, novine…)

U DOBA KORONA VIRUSA Papa Franjo pozvao ljude da budu velikodušni i pomažu

- Budući da sam valjano zaređeni svećenik, jedna od odrednica moga poslanja jest naučavanje u ime Crkve. Također, pripadam Redu franjevaca konventualaca, koji je red papinskog prava, i kao takav, odgovoran sam isključivo svojem poglavaru, trenutno fra Josipu Blaževiću koji je radosno blagoslovio ovu inicijativu, te mi, uz moju subraću, povremeno pomogne s odgovorom na neko pitanje koje dođe na Instagram - kaže fra Ivan te dodaje da nije nikakva konkurencija don Stojiću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Molitveni trenuci pred Gospodinom su najdragocjeniji. Dok sam snimao, istinski i iskreno sam molio za sve gledatelje koji će ga pogledati. Gospodin mi je "prišapnuo" da za Njega nije važno mjesto i vrijeme kada će netko ovo pogledati i da trebam napraviti ovaj video, jer želi nešto osobito s njim. Neka vam je blagoslovljeno! U videu molim za sve vas, drage gledatelje! U ovim videosadržajima nastojim odgovoriti na vaša pitanja koja mi pristižu na @askfrapriest profilu na Instagramu - svakodnevno! Dakle zaprati: @askfrapriest (IGTV available) PRODUCED AND DIRECTED BY: fra Ivan M. Lotar OFMConv. CAMERA, LIGHT, MONTAGE, SOUND AND REST OF THE STUFF IS MADE BY AUTHOR Neki citati su preuzeti iz knjige: Paul Hillsdale - U Gospodinu Isusu In association with Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskog VISIT: veritas.hr & ofmconv.hr All rights reserved - Sva prava pridržana.

A post shared by Pitaj svećenika/askfrapriest (@askfrapriest) on

'Daj Bože da bude što više takvih konkurencija među ljudima koji se natječu u dobru. Svijet bi bio ljepše mjesto! Don Damiru sam odlazio na kateheze kao student i učio od njega kao i od mnogih drugih svećenika, koji su mi danas kolege. Sad ja vraćam ljudima ono što sam i sam primio u formaciji i što primam i danas', poručio je fra Ivan kojeg će gledatelji 24sata imati prilike gledati dva puta tjedno kada će komentirati misu pape Franje iz crkve svete Marte te nedjeljni Angelus.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • 05.04.2020.

    Odličan članak. Hvala 24 sata. Oni koje ovaj članak iritira zašto ga čitate, otvarate, i komentirajući bacate negativu kao da je nema dovoljno u svim ovim jadima?

  • Hurmak 05.04.2020.

    Za blagoslov kuće, moja baka koja živi od mirovine mora svećeniku dati 365kn jer je to tarifa, da bi taj isti svećenik kupovao skupocijene bunde i aute svojim ljubavnicama. Isus nije tako propovijedao vjeru, i onda se taj isti svećenik ćudi zašto mu je crkva prazna

  • izsvemira 05.04.2020.

    pogledaj ti majstora, svira klavir, svira gitaru, ide u teretanu. i sve to na racun poreznih obveznika. definicija parazita

Komentiraj...
Vidi sve komentare