To je to što me zanima!

Vidi koja riba: Ostima je ulovio sabljarku od 18 kila i 180 cm

Osjećao sam se kao da sam dao gol Brazilu na Svjetskom prvenstvu, rekao je Dubrovčanin Krešimir Pandža koji je ostima ulovio sabljarku dugačku 180 cm
Vidi originalni članak

Dubrovčanin Krešimir Pandža ima i snimku lova kao dokaz za svoju ribičku priču. Ulovio je u srijedu sabljarku dugu 180 centimetara i tešku 18 kilograma. Na predatora, doduše mladoga, krenuo je sam u uvali Zaton veliki. Prvo je ribu 'ganjao', a zatim ju je morao i privlačiti. Predatora je na kraju pogodio ostima i izvukao u brod.

- Osjećao sam se kao da sam dao gol Brazilu na Svjetskom prvenstvu - otkrio je uz smijeh Pandža za lokalni portal dulist.hr.

Iglun ili sabljarka je riba iz porodice Xiphiidae, u kojoj je ovo jedini predstavnik. Ovo je cijenjena riba za sportski ribolov, nastanjuje otvoreno more, gdje je jedan od najvećih predatora. Naraste do 455 cm duljine i do 650 kg težine. Karakterističan je po nastavku gornje čeljusti koji se formira u veliku sablju, po kojoj je dobio drugi svoj naziv, sabljarka, i kratkoj leđnoj peraji. Sablju koristi za napad i za obranu, vrlo je brz i okretan, živi uglavnom na većim dubinama, od 200 do 800 m.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • WOMANIZER 14.07.2013.

    koja riba, mmmm! ;) :P

  • LebronPetrovic 13.07.2013.

    Šteta što ona njega nije nabila na ražanj !

  • tomopit 12.07.2013.

    kod nas sve što je lijepo se ubije

Komentiraj...
Vidi sve komentare