To je to što me zanima!

Prava zima: Snijeg pao, a sada stižu i jako niske temperature

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U subotu se očekuje postupno smirivanje vremena. U nedjelju se u Zagrebu očekuje najniža temperatura od -13 °C, a slična će biti u cijeloj unutrašnjosti...
Vidi originalni članak

Snježno nevrijeme u petak je uzrokovalo brojne probleme, no stanje bi se u subotu ipak trebalo smiriti jer su prognostičari najavili prestanak oborina.

Prema DHMZ-u , u prvome dijelu subote bit će umjereno i znatno oblačno, u unutrašnjosti ponegdje sa snijegom, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana s kišom. Poslijepodne postupno razvedravanje uz mogućnost za kišu još na krajnjem jugu, a za snijeg mjestimice u Lici . Vjetar slab i umjeren, u gorskim predjelima i jak sjeveroistočni, u drugome dijelu dana će oslabjeti. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura, a na otvorenom moru južnog Jadrana jugo, u slabljenju prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 6 do 11 °C , na sjevernom dijelu mjestimice malo niža.

No, od nedjelje čeka nas značajan pad temperature , te će jutra u narednom tjednu biti u dvoznamenkastim minusima . Tako se u nedjelju u Zagrebu očekuje najniža temperatura od -13 °C , a tijekom tjedna kretat će se između -1 (u utorak) i -11 (četvrtak) stupnjeva . Najviša temperatura bit će u utorak, i to svega 4 stupnja Celzija. Slične temperature bit će u većini krajeva u unutrašnjosti, dok će one u Dalmaciji biti nešto 'toplije', ali ipak u minusu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne preporučuje se putovanje kroz gorsku Hrvatsku

HAK ni u subotu ne preporučuje putovanje kroz gorsku Hrvatsku, posebice ne bez zimske opreme. HAK javlja da iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji nema slobodnog cestovnog pravca za kamione i tegljače . Brojne ceste potpuno su zatvorene, među njima i dionica autoceste A1 između Svetog  Roka i Posedarja.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Yassa 07.02.2015.

    svaka čast ovoj zimi ali neka prolazi što prije i neka dođe onih 40 u hladu pa neka kukaju oni kojima je vruće ali ovo je nepodnošljivo hladno

  • fantazist 07.02.2015.

    Minusi i snijeg u poćetku veljače? Nevjerovatno!

  • Zvonko Velikokitić 07.02.2015.

    ajde dosta više te zime u pm skoro pola drugog mjeseca trebali bi hodat u majicama i po suhom već

Komentiraj...
Vidi sve komentare