To je to što me zanima!

Pravi šok u uzgajivačnici pasa: Okotili se štenci - zelene boje

Dva zelena štenca iz uzgajivačnice u Španjolskoj bila su manja i slabija od drugih iz legla, a žensko štene ubrzo je i uginulo. Neobičan slučaj istražuju i veterinari
Vidi originalni članak

U uzgajivačnici pasa u Špajolskoj okotila su se dva štenca zelene boje , piše Daily Mail .

Aido Vallelado (27) koja s ocem drži uzgajivačnicu kaže kako je sama sebe pokušavala razuvjeriti da su štenci toliko drugačiji od ostalih.

Dva zelena štenca bila su manja i slabija od drugih iz legla , a žensko štene ubrzo je i uginulo. Drugi muški štenac je živ, ali dosta manji od svoje braće i sestara.

- Mislila sam da su se uprljali, pokušavala sam ih očistiti, ali ta boja se nikako nije dala skinuti. Onda sam shvatila da je to boja njihovog krzna - rekla je Aido.

'Ovakvih slučajeva nema ni u literaturi'

Njezin otac Manuel psiće je nazvao malim Hulkovima , po strip liku Hulku. Našalio se kako se s malim zelenima bolje ne sukobljavati. Iako boja na preživjelom štenetu blijedi, veterinar Daniel Valverde istražuje neobičan slučaj. Nada se da će mu obdukcija ženke pomoći da otkrije uzrok smrti.

- Sličnih poznatih slučajeva nema zabilježenih u španjolskoj znanstvenoj literaturi. Trenutačno istražujem ovaj misterij - rekao je veterinar.

U svijetu ovo nije prvi takav slučaj. Prije dvije godine u Velikoj Britaniji rođeno je zeleno štene labradora. Tada su veterinari utvrdili da je uzrok zelene boje u krznu tvar biliverdin, odnosno zeleni žučni pigment.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Herzog(315178) 15.06.2014.

    sokantno ,,,,pas zelene boje nemoguće

  • 15.06.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • BornaStaher 15.06.2014.

    oxiproxy ima pravo....predugo su bili u porodiljnoj vodi. ...zbog toga zeleni.....neče ostat zeleni niti u snu....tko se bavio i bavi uzgojem pasa,če to znati....sve ostalo "novinarska patka".....

Komentiraj...
Vidi sve komentare