To je to što me zanima!

Pravila se da ne zna engleski: Nije htjela pričati s Trumpom?

Tijekom večere na summitu u Hamburgu američki predsjednik je sjedio do žene japanskog premijera. Ona nije progovorila ni riječ. Trump je mislio da ona ne zna engleski. No to baš i nije točno...
Vidi originalni članak

Tijekom nedavne gala večere na summitu G20 u Hamburgu američki predsjednik Donald Trump (71) sjedio je do supruge japanskog premijera Akie Abe (55). Jela su se fina predjela, domaći specijaliteti, govedina, pečeni vol, riba, maline, sir. Jelo se puno, ali razgovaralo malo, odnosno gotovo ništa. Trump je u srijedu ispričao za New York Times da je sjedio pored Abe. 

- Mislim da je on odličan momak, a ona draga i dobra žena, ali ne govori engleski - rekao je Trump.

Dodao je da Abe ne zna ni riječ engleskog pa čak niti pozdraviti i to mu je bilo teško. No na internetu su sada objavljeni video isječci na kojima se vidi da  Akie Abe govori engleski, ne baš tečno, ali ga zna sasvim dovoljno za "smalltalk" s Trumpom.

Osim toga mediji u Americi pišu da je Akie Abe, kada su ona i premijer u veljači posjetili SAD, razgovarala s Melanijom, na engleskom i bez prevoditelja.

Akie Abe inače putuje s dva prevoditelja, ne jednim kako je uobičajeno. Inače razgovara baš uz pomoć njih. Što se tiče spomenute večere u Hamburgu na snimkama je vidljivo da je iza Abe kao i većine ostalih parova koji su sjedili za stolom bili prevoditelji. Zašto Trump u intervjuu za New York Times nije spomenu prevoditelja nije jasno.

Pojavile su se priče da Akie Abe zapravo nije htjela razgovarati s Trumpom, ali i da Trump Abe nije smatrao previše interesantnom sugovornicom. I dok je Trump muku mučio s Abe tijekom večere koja je trajala oko sati i 45 minuta, njegova supruga Melania (47) sjedila je do ruskog predsjednika Vladimira Putina (64) te su vodili vrlo živahan razgovor uz pomoć prevoditelja. Kasnije im se pridružio i Trump, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 22.07.2017.

    Pravila se da ne zna, a vodi dva prevoditelja sa sobom ? Zašto ih vodi ako zna ?

  • Nananaci 21.07.2017.

    čak i u japanu liberali su zatucani

  • 21.07.2017.

    Bolje nego da se pravila da je englez.

Komentiraj...
Vidi sve komentare