To je to što me zanima!

Pravobraniteljica: Promjenom trase Split pridea krši se Zakon

Split je doveo u nepovoljniji položaj sudionike povorke u odnosu prema bilo kome drugome kome se slobodno okupljanje nikada nije uskratilo, smatra Višnja Ljubičić
Vidi originalni članak

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić upozorila je da odluka Grada Splita vezana uz promjenu dogovorene trase Split Pridea 9. lipnja krši Zakon o ravnopravnosti spolova i znači izravnu diskriminaciju na temelju spolne orijentacije. 

- Takvom odlukom Grad Split doveo je u nepovoljniji položaj sudionike i sudionice povorke u odnosu prema bilo kojoj drugoj skupini kojoj slobodno okupljanje nikada nije bilo uskraćeno - stoji u priopćenju pravobraniteljice. 

Višnja Ljubičić smatra kako ta odluka, prema pisanju medija, nije donesena zbog sigurnosnih razloga, nego je utemeljena na prigovorima udruga građana i njihovim homofobnim stajalištima. 

- Takva diskriminatorna stajališta ne smiju ograničavati ustavna prava na okupljanje i izražavanje bilo kojoj skupini. Grad Split, kao i bilo tko u Republici Hrvatskoj, dužan je poštovati zakone i Ustav - navodi se u priopćenju pravobraniteljice.

Idi na 24sata

Komentari 300

  • GoranKovacic 20.09.2012.

    daj vise koji vam je k.....??? DOOOOOOOBRO, KUZIMO DA STE HOMO, NETREBATE NAM TO NABIJAT NA NOS SVAKE GODINE NA NOS!!! Na kraju krajeva sami si platite osiguranje, profitabilne ste udruge, jeste jeste, u ovoj neimastini jos vam narod mora platit osiguranje, to je malo pederski

  • dahhmal 31.05.2012.

    Sigurno je lezbača pa svoje bolesnike štiti.

  • čamil 31.05.2012.

    A da probaju kroz Neum?

Komentiraj...
Vidi sve komentare