To je to što me zanima!

Pravomoćno su oslobodili Jelavića za iznudu Ljahnyckog

Odšteta? Nikica Jelavić može tražiti odštetu za tri godine pritvora tijekom suđenja u tzv. zločinačkoj organizaciji. Miroslav Vuković je već najavio da će to učiniti
Vidi originalni članak

Nikica Jelavić, Zoran Pripuz, Radovan Štetić i Miroslav Vuković pravomoćno su oslobođeni optužbe da su 1997. i 1998. nizom prijetnji od liječnika Borisa Ljahnyckog iznudili 2,4 milijuna kuna. 

Sva četvorica bili su početkom 2000. optuženi u postupku u tzv. “zločinačkoj organizaciji”. 

Jelavića su teretili da je bio na čelu te organizacije i za niz najtežih kaznenih djela - ubojstava, pokušaja ubojstava itd. Optužili su ga za ukupno 28 teških kaznenih djela. 

Između ostaloga, teretili su ga i da je 1999., pokušavajući ubiti Vjeku Sliška u Preradovićevoj u Zagrebu, projektilom iz raketnog bacača ubio prolaznika Zorana Dominija. Jelavić je u pritvoru tijekom suđenja proveo tri godine. Svi postupci protiv njega su završeni oslobađajućim ili uvjetnim kaznama te sada ima mogućnost zatražiti odštetu od države. 

- Tijekom dvije godine boravka u zatvoru uništili su mi zdravlje i život te je normalno da ću tražiti od države da me obešteti - rekao nam je Miroslav Vuković. 

Dodaje kako zna da će novac ići iz džepova poreznih obveznika koji su se veselili njihovu spektakularnom uhićenju koje su pripremili političari, dok su istodobno građanima uzimali posljednje mrvice sa stola.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • zagro 31.10.2015.

    nakaradno i korumpirano pravosuđe,nisam se baš iznenadio na presudu...

  • KOKKYCH 31.10.2015.

    poštenije ne može

  • El Tractor 31.10.2015.

    Dvije riječi...Hrvatsko pravosuđe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare