To je to što me zanima!

Prebjezi iz Sjeverne Koreje sada bi se htjeli vratiti kući

Son Jeong-hum pobjegao je iz Sjeverne Koreje prije 10 godina. Od tada je pomagao i drugima da počnu novi i bolji život u Južnoj Koreji. No, sada želi nazad kući
Vidi originalni članak

Son Jeong-hum pobjegao je iz Sjeverne Koreje prije 10 godina. Od tada je pomagao i drugima da počnu novi i bolji život u Južnoj Koreji. No čini se da je sve bila prevara. Južnokorejska vlada ‘‘namamila’’ ih je s 40.000 dolara novčane pomoći. Kad bi sve poplaćali, za život im nije ostajalo mnogo. Zbog nezaposlenosti su živjeli na dug. Sad žele nazad jer život u Južnoj Koreji nije onakav kakvom su se nadali. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Artusartus 16.02.2014.

    @ tomy1511: potpuno si u pravu (bio sam tamo i znam o čemu pričam). Isto vrijedi i za Bjelorusiju u odnosu na ostale zemlje istočnog bloka.

  • Uprđena dekica 16.02.2014.

    Kako je ova ženska ženstvena ajmeeeee

  • mariocalabrese 15.02.2014.

    Sjeverno korejanci su zgleda gledali previse Juzno korejanske filmove tako smo i mi previse gledali Amerikanische filmove. Filmovi su jedno a stvarnost nesto drugo. Tako i danas nekad velike Komunjare danas veliki rvati po zanimanju ubjedjuju mene da mi je za vrijeme Juge bilo toliko lose da sam zivio totalnom u mraku i eto danas sam spasen oni su upalili sijalice? To vam je isto kad bi vam Patent man mislim da gospodina Mudrinica rekao da je nama upalio svjetlo jer bi bez njega vjerovatno i dalje tapkali u mraku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare