To je to što me zanima!

Prebrojali su 25 posto glasova: Tadić i Nikolić su izjednačeni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Što se tiče parlamentarnih izbora Srpska napredna stranka Tomislava Nikolića osvojila je 24,7 posto glasova, a Tadićeva Demokratska stranka 23,2 posto glasova
Vidi originalni članak

Republička izborna komisija (RIK) je objavila oko 1 sat nakon ponoći kako je nakon 25,98 posto prebrojanih glasova na predsjedničkim izborima u Srbiji Boris Tadić, kandidat koalicije oko vladajuće Demokratske stranke, osvojio 24,81 posto glasova, a Tomislav Nikolić, kandidat  oporbene Srpske napredne stranke, 24,71 posto glasova. Oni će najvjerojatnije u drugi krug predsjedničkih izbora. 

Na trećem mjestu je Ivica Dačić, kandidat Socijalističke partije Srbije s 15,76 posto glasova, a na četvrtom je mjestu Vojislav Koštunica, kandidat Demokratske stranke Srbije. 

U nedjelju su se u Srbiji birali i zastupnici u republičkom i lokalnim parlamentima. Što se tiče parlamentarnih izbora Srpska napredna stranka Tomislava Nikolića osvojila je 24,7 posto glasova, a Tadićeva Demokratska stranka 23,2 posto glasova, javlja Press. Koalicija u kojoj je i Socijalistička partija Srbije je osvojila 16,6 posto glasova. Iako je Nikolić najavio kako želi što prije početi razgovore o formiranju nove vlade Srbije, politički analitičari predviđaju da će novu vladu Srbije najvjerojatnije formirati koalicija Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, uz neke manjinske stranke.   

Idi na 24sata

Komentari 136

  • ping-pong 07.05.2012.

    Tomislav Nikolić iselio iz zgrade zato što su ulicu nazvali " Ulica Zorana Đinđića" !hahaha

  • Firefox_1 07.05.2012.

    Pobijedit će onaj kome su svjetski vladari namjenili tu ulogu, a dodijelili su onome koji će najbolje štitit njihove interese. Kao i kod nas.

  • angelinabgd 07.05.2012.

    Ne mogu da verujem sa koliko MRŽNJE i sa kakvom ZLURADOŠĆU hrvatski građani komentarišu izbore u Srbiji. Ne znam šta bih im ,tim povodom, poručila ; možda, da ih podsetim na nešto što, verujem, znaju i sami - MRŽNJA je izraz SOPSTVENOG PORAZA i SOPSTVENE INFERIORNOSTI , Što se nas , Srba tiče , mi hrvatske građane NITI MRZIMO , NITI VOLIMO. Rečju, Hrvatima se ni na koji način ne bavimo ! Oni su IZVAN naših interesovanja - u bilo kom smislu i na bilo koji način !

Komentiraj...
Vidi sve komentare