To je to što me zanima!

Hasanbegović nova 'zvijezda' HDZ-a: Dobio najviše glasova

Iako su kružili razni šalabahteri, izbor Predsjedništva i potpredsjednika ne odgovara niti jednom šalabahteru u potpunosti. Glasovi su se brojali ručno jer je došlo do problema s optičkim čitačem
Vidi originalni članak

Na Saboru HDZ-a koji se u subotu održao u Lisinskom u Zagrebu izabrani su Predsjedništvo strankepotpredsjednici stranke.

Izabrani članovi Predsjedništva su  Zlatko Hasanbegović, Anton Kliman, Darko Milinović, Zlatko Ževrnja, Božidar Longin, Ivan Anušić, Pero Ćosić, Josip Križanić, Žarko Tušek i Željko Turk. Hasanbegović je dobio najviše glasova, 1227, Darko Milinović je dobio 1214, Žarko Tušek 1100, a Anton Kliman 999.  

Milijan Brkić je izabran za zamjenika predsjednika stranke. Brkić je bio jedini kandidat i dobio je 1601 glas delegata. 

Potpredsjednici su Oleg Butković, Tomislav Tolušić, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, Darko Horvat i Josip Bilaver. 

Iako su kružili razni šalabahteri, izbor Predsjedništva i potpredsjednika ne odgovara niti jednom šalabahteru u potpunosti. Tako je npr. umjesto Ante Sanadera za potpredsjednika izabran Josip Bilaver.

Izabrani su i članovi Središnjeg odbora, u koji su uz ostale ušli Dinko Čutura, Stjepan Tuđman, Lovro Kušević i dr. 

Prema službenoj verziji glasovi su se brojali ručno jer je došlo do problema s optičkim čitačem. 

Inače, ubuduće će se predsjednik stranke birati zajedno sa zamjenikom predsjednika na kandidacijskoj isti. 

Model neposrednog izbora, po načelu jedan čovjek, jedan glas, kakav je nedavno primijenjen kod izbora Tomislava Karamarka za predsjednika stranke, uvodi se i na sve ostale organizacijske razine stranke, dakle od najniže do najviše.

Idi na 24sata

Komentari 255

  • ilmare 29.05.2016.

    A TKO je brojio ?? Karamarko ?? Ponovo ,pa opet ponovo..:))

  • ina67 29.05.2016.

    Eto sad pročitah njezino ime MALETIĆ, gdje je sad. Nismo zaboravili kako je govorila da smo gotovi, benkrot itd. Kako to da se sad ne javi i pohvali kako ova vlada dobro radi. Čekamo da se javi. A

  • poučak 29.05.2016.

    Ma sve je u drugom planu. Kao i prije kad su bili na vlasti oni su sami sebi problem i stalno imamo njihove afere na dnevnom redu. Do sada nisu uspijeli nametnuti neku temu koja bi se mogla nazvati reformska, za koje su se Bogom kleli u predizborno vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare