To je to što me zanima!

Nikolić: Ja nisam predodređen genetski da mrzim Hrvatsku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prema neslužbenim rezultatima drugog kruga izbora Nikolić je pobijedio s 50,21 posto glasova. Boris Tadić osvojio je 46,77 posto. Odaziv birača bio je 46,3 posto
Vidi originalni članak

Novi srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić održao je pobjednički govor. Prema neslužbenim rezultatima drugog kruga izbora Nikolić je pobijedio s 50,21 posto glasova. Boris Tadić osvojio je 46,77 posto. Ukupan odaziv birača bio je 46,3 posto. 

U centru Beograda traje slavlje pristalica Tomislav Nikolića. Gradskim ulicama kruže u automobilima i pobjedu proslavljaju uz zvukove sirena.

Strani mediji izvijestili su da bi ovakav rezultat mogao utjecati na približavanje Srbije EU i na budućnost Kosova.

- Više puta sam čestitao onima koji su me pobijedili, pa i ja sada očekujem da dobijem čestitke - rekao je Nikolić.

Dodao je da je ovo vrhunac njegove političke karijere i jedan od najsretnijih dana. 

- Ovaj dan je prekretnica za Srbiju, želim da Srbija više nikada ne doživi kampanju kakva je bila usmjerena protiv mene, rekao je Nikolić. Rekao je i da Srbija neće skrenuti s europskog puta, te da neće zaboraviti na svoj narod na Kosovu.

Osvrnuo se i na Hrvatsku. Rekao je da ima puno posla prije nego posjeti Hrvatsku, ali da će to napraviti.

- Rođen sam u Šumadiji i meni i mojoj porodici Hrvatska nikada nije nanijela zlo. Nisam genetski predodređen da mrzim Hrvatsku, rekao je Nikolić.

Boris Tadić čestitao je na pobjedi Tomislavu Nikoliću i dodao je da neće biti novi premijer, javlja B92

Ankete prednost davale Tadiću

Od 7 do 20 sati građani Srbije birali su novog predsjednika. Odlučivali su između Borisa Tadića, predstavnika liste 'Izbor za bolji život' i Tomislava Nikolića, kandidata Srpske napredne stranke.

Do 19 sati na glasovalo je 41,5 posto birača što je gotovo jednak odaziv kao i u prvom krugu, a do 17 sati na birališta je izašlo 33 posto birača, što je za čak 11 posto manje nego u prvom krugu izbora. 

Ni ovi izbori nisu prošli bez sukoba, pa se na biračkom mjestu u Vranju sukobilo nekoliko mladića. Stradao je predsjednik vranjskih demokrata Goran Stefanović koji je pokušao zaštiti jednog mladića.

U prvom krugu izbora 6. svibnja dva kandidata bila su gotovo izjednačena. Boris Tadić je osvojio 25,33 posto glasova, a njegov protukandidat Tomislav Nikolić 24,99 posto. Ankete, čiji su rezultati objavljeni prije drugog kruga izbora, predviđale su Tadićevu pobjedu. Njemu su davale 58 posto glasova, a Nikoliću 42 posto. 


Idi na 24sata

Komentari 654

  • baks76 24.05.2012.

    ne razumete kad je covek duhovit,stvarno nemate smisla za humor:))))

  • PetarDJujic 23.05.2012.

    koliki kompleksi i mrznja na jednom mjestu. hrvatice nesto bas vole Srbiju.

  • DaneGlavosjek 23.05.2012.

    nema neke velike razlike između nikoliča i tadiča samo što je tadič malo kulturniji od nikoliča u suštini oni se politički s srpske strane zalažu za istu stvar s više manje ovisi prilikama

Komentiraj...
Vidi sve komentare