To je to što me zanima!

'Predozirali' se homeopatskim tabletama da dokažu prijevaru

Znanstvenici kažu kako je u Švedskoj rasprostranjena alternativna medicina koja nije djelotvorna. Uzeli su 10 puta veću dozu homeopatskih tableta za spavanje
Vidi originalni članak

Skupina švedskih znanstvenika, uključujući i astronauta Christera Fuglesanga, u četvrtak popodne oko 14 sati po lokalnom vremenu se predozirala homeopatskim tabletama za spavanje. Ističu kako žele ljudima dokazati da postoji i 'lažna' znanost.

- Riskiramo svoje živote za znanost - kazao je Fuglesang prije uzimanja tableta. Dodaje kako svojim činom žele dokazati nedjelotvornost homeopatije, medicine koja je poprilično rasprostranjena u Švedskoj. Tabletama se predoziralo 10 znanstvenika, piše The Local. Uzeli su 10 puta veću dozu homeopatskih tableta za spavanje od preporučene doze.

- Ili ćemo umrijeti ili ćemo dokazati da je homeopatija neučinkovita. Ukoliko preživimo, nadamo se kako ćemo švedskim političarima dokazati kako alternativna medicina utječe na zdravlje ljudi - kazali su znanstvenici prije svog čina. Nakon predoziranja su istaknuli kako se zbog uzimanja velike količine tableta ne osjećaju ni gore ni lošije. Svi su preživjeli, a nije poznato jesu li ih tablete uspavale.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ĐorđePatković 08.07.2011.

    ovo doba prije velikih promjena će se pamtiti po velikim nepravdama i soc razlikama, padu morala i rastu nadriljekarstva, MMA borbama i BB emisijama zatočenih ljudi, širenju prostitucije i farmaceutskim prevarama

  • geichi 08.07.2011.

    Homeopatija je PSEUDOmedicina, počiva na idejama koje se ne mogu ni nazvati "ideje" nego gluposti, i trebalo bi zabraniti prodaju takvih "lijekova" i obmanjivanje javnosti, pogotovo što se najveća šteta nanosi upravo onima kojima treba stručna pomoć (bolesnima).

  • ispravak_navoda 08.07.2011.

    al mene samo zbunjuje, kak su se oni predozirali ako nije bilo nikavog efekta? jasno mi je da su se nasopali sa dozom 10x vecom od preporucene, al to nije predoziranje ako nema posljedica, dapace, ni efekta. ovaj clanak je obicna fakin reklama za farmaceute i kemiju raznu jer tekst izmedu redaka glasi, "homeopatija je bullshit".

Komentiraj...
Vidi sve komentare