To je to što me zanima!

Predrag: Nemar liječnika ubio je moju majku (67)

Osijek: Marija Butor je umrla, a dvoje je liječnika reklo da je dobro. Sin Predrag kaže kako joj je liječnik rekao da za godinu dana dođe na pregled
Vidi originalni članak

U samo mjesec dana u Osijeku su umrla dva srčana bolesnika nakon što su ih pregledali u Kliničkoj bolnici i otpravili s dijagnozom - nije vam ništa. Umrli su kod kuće, sat nakon pregleda, a njima se bavio isti liječnik, specijalizant kardiologije na Odjelu interne medicine. Početkom kolovoza na pregled je došla Marija Butor (67).
- U subotu joj je pozlilo. Zvali smo Hitnu i rekli su da ode u bolnicu. Stanje joj se pogoršavalo pa smo to učinili. Bili smo jedini u čekaonici, ali smo čekali pola sata. Na kraju, dr. Novosel joj je izmjerio tlak, napravio EKG te rekao da joj nije ništa i da ima upalu srčanog mišića. Poslao ju je kući s uputom da dođe na sljedeću kontrolu za godinu dana! - rekao je Marijin sin Predrag Butor. No sutradan navečer Marija se počela gubiti od bolova i sin ju je odveo u Dom zdravlja kod dr. Branke Kandić-Splavski.
- Bunila se to smo došli u 18.30 sati. Bila je ljutita što smo uopće došli kad je kardiolog rekao da je sve u redu. Dala je mami nešto protiv bolova i poslala ju kući. Sat vremena poslije mama je umrla - kaže Predrag, koji je napisao prigovor Domu zdravlja, Kliničkoj bolnici i Ministarstvu zdravstva. U Ministarstvu su zatražili dokumentaciju.
- Stručno vijeće nije moglo donijeti odluku o postupanju jer smo dobili oprečne izjave doktorice i sina pacijentice - rekao je ravnatelj Doma zdravlja Rudika Gmajnić. Ravnatelj bolnice potvrdio je da su dobili prigovor. Nije želio ništa reći o statusu specijalizanta. Kod istog doktora s bolovima u prsima bio je i Branko Šajber (64). Umro je sat vremena nakon što ga je poslao kući s dijagnozom “sve u redu”.

MARIJA BUTOR JE BILA SRČANI BOLESNIK
Mama je godinama imala anginu pectoris i redovno je odlazila na kontrole. Zvali smo Hitnu kad joj je pozlilo i uputili su nas u bolnicu ako će je boljeti. Umrla je od zastoja srca, rekao je sin Predrag.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • lepicane 05.10.2010.

    ovaj dok je izgleda \"anđeo smrti\"

  • dusansk 05.10.2010.

    Strah me za moju mamu, isti je slučaj ko i ova jadnica (laka joj zemlja crna)....Vozio sam je na hitnu (u Osijeku) i tamo sam se skoro posvadjao sa osobljem jer \"imaju mnogo posla tj.papirologije\" a mama je skoro umrla u čekaonici jer joj je tlak bio preko 200....

  • osmama 05.10.2010.

    slučaj moje mame-visoki tlak i odlazak u osječku hitnu-nakon \"pregleda\" joj je u nalazu pisalo-ekg uredan...ne bi to bilo ništa čudno,ali ekg joj nije ni bio napravljen!!!rekla im je-ja možda jesam starija i luda,ali glupa nisam i odmah alarmirala šefa.ne možee mi reći da je najlakše optužit zaposlene u zdravstvu,ljudski je griješiti,ovo,ono...to nije bila greška nego nemar!!možeš napravit fuš na autu,ne na ljudskom biću..

Komentiraj...
Vidi sve komentare