To je to što me zanima!

Predsjednica će u četvrtak razgovarati s Ivanom Penavom

Vukovarski gradonačelnik kasnije je potvrdio da je tijekom dana više puta razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem o odluci Ustavnoga suda, a premijer mu je rekao da treba zadržati mir i stabilnost
Vidi originalni članak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primit će u četvrtak vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu s kojim će razgovarati o primijeni odluke kojom je Ustavni sud odredio da se prava srpske nacionalne manjine u tom gradu moraju unaprijediti, potvrđeno je iz Ureda predsjednice.

PRAVA MANJINA Razgovarali Penava i premijer: 'Potrebno je zadržati mir'

Penava je u nedjelju ocijenio kako su dijalog i suradnja građana Vukovara, pripadnika hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine na zadovoljavajućoj razini, a da bi svako povećanje opsega prava pogoršalo međunacionalne odnose. Poručio je pritom da u Vukovaru prvo treba riješiti neriješena pitanja iz 1991.

PREDSJEDNIK USTAVOG SUDA Penava je dužan slušati sud, ali nećemo u Vukovar slati policiju

Vukovarski gradonačelnik kasnije je potvrdio da je tijekom dana više puta razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem o odluci Ustavnoga suda, a premijer mu je rekao da treba zadržati mir i stabilnost, te kroz komunikaciju i dijalog pokušavati riješiti pitanje uporabe jezika i pisma nacionalnih manjina u Vukovaru.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rekao je u nedjelju kako od lokalne vlasti u Vukovaru očekuje da provede odluku Ustavnog suda o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina, kojom je određeno da se prava srpske nacionalne manjine u tom gradu moraju unaprijediti, te da oko toga ne želi polemizirati s Penavom.

O ODLUCI USTAVNOG SUDA Penava: Gdje su ustavna prava za silovane, mučene i ubijene?

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u srijedu novinarima da "svi moraju provoditi odluke Ustavnog suda".

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • škver 18.07.2019.

    Vukovar se na žalost koristi za političke igre ,da narod zaboravi kako im je. Žene tvrde da u Vukovaru još žive njihovi silovatelji,pa što se to u tri desetljeća nije riješilo. Je li to bitnije od tih falših ploča.?

  • škver 18.07.2019.

    I ? Što se desilo? Ništa. Ništa i neće a i nebitno. Igra oko te ćirilice služi samo političarima . Briga Srbe za te ploče ako nemaju posla za preživiti.

  • ARMAGEDON 17.07.2019.

    Ima li veće sramote i poniženja da Hrvatska omogućuje srbima u Vukovaru ćirilicu nakon svih razaranja , klanja i silovanja kojeg su počinili pri srbočetničkoj agresiji 91e. U Vukovar su ušli pismom " dajte nam salate klati ćemo Hrvate " , uzvikivali pobiti ćemo sve Ustaše ! Sve te ćirilične ploče triba porazbijat do posljednje !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare