To je to što me zanima!

'Predsjednica daje konkretne i dobre mjere, zadovoljan sam'

Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa - sad ćemo spasiti djecu ili ćemo 'štancati' djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro, rekao je bivši državni tajnik za demografiju
Vidi originalni članak

Kao demograf vrlo sam zadovoljan tim mjerama jer su konkretne i sveobuhvatne. Na Pantovčaku su shvatili da su demografske mjere dio razvojne politike, komentirao je za tportal Marin Strmota, bivši državni tajnik za demografiju koji je, podsjetimo, u veljači dao ostavku usred konferencije za novinare ministrice Murganić zbog razočaranja demografskom politikom Vlade. 

'NISAM ZNALA DA ĆE TO NAPRAVITI' Ministrica u šoku: Njezin tajnik dao ostavku usred konferencije

- Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa - sad ćemo spasiti djecu ili ćemo 'štancati' djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro i volio bih da to ne bude jedan u nizu dokumenata koji će biti mrtvo slovo na papiru - rekao je Strmota i dodao kako je ostavku dao jer 'ne postoje volja, smjeri i strateški pristup razvojnoj politici'. 

MURGANIĆ: 'Sve mjere s Pantovčaka su na tragu mjera koje provodi Vlada'

- Da, i to je točno predsjednica detektirala: demografske mjere ne smiju se svesti na poticaje socijali i pomoć siromašnima - rekao je. 

Iako predsjednica Grabar Kitarović nije dala okvirne troškove provedbe pojedinih mjera koje predlaže, Strmota kaže da u proračunu sredstava ima. 

KOLINDINE DEMOGRAFSKE MJERE 'Neprovođenje ovih mjera ima veliku cijenu, nestanak naroda'

- Ono što sam ja predlagao kada sam bio državni tajnik trebalo je biti tek prvi korak, ali ja tada u proračunu nisam dobio sredstva ni za taj minorni pomak. Sad se spominje rebalans proračuna, pa toliko o političkoj volji. Društvena klima je sazrela, ali politička klima je upitna. Zbog toga sam i otišao jer jedno je pisati strategiju i lijepo prezentirati, a drugo je ozbiljno raditi na tome - kaže Strmota. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • pijun 28.06.2018.

    Haha junak dobio jezikovu juhu iz središnjice pa sad mili i hvali ipak je partija prije etike.

  • Rpzt 12.06.2018.

    To svaki srednjoškolac zna što je Kolinda predložila.A gdje uzeti novce za to, to nije rekla!Svi su oni isti znaju sto treba ali nikako da to sprovedu

  • 12.06.2018.

    Predsjednica je nažalost jedna od nas naivnih, ne sumnjam u njene dobre namjere, ali vlada neće sprovesti ništa dobrog za RH. Iskreni savjet Predsjednici...nemojte se drugi put kandidirati, mislite na budućnost svoje djece. Ovdje nema šanse da stvari krenu na bolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare