To je to što me zanima!

'Predsjednica dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH'

U priopćenju dostavljenom lokalnim medijima DF navodi kako smatra "skandaloznom" izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koju je dala nakon nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske
Vidi originalni članak

Demokratska fronta (DF), politička stranka koju vodi sadašnji predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, optužila je u petak hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integriret BiH optuživši je da je bosanskohercegovački grad Kupres opisala kao dio Hrvatske.

U priopćenju dostavljenom lokalnim medijima DF navodi kako smatra "skandaloznom" izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koju je dala nakon nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske, odigrane u Splitu.

PREDSJEDNICA U DELIRIJU Poljud mu skandirao, a Kolinda kaže: Jakov je izdržao i još će!

- Sigurni smo da joj se nije (opet) omaklo, kada je sinoć, nakon sjajne igre i pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila: 'A što da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog (Zlatka) Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska" - citirao je DF dio izjave hrvatske predsjednice kojega u toj stranci smatraju "skandaloznim". 

U priopćenju DF je ustvrdio kako se vara svatko onaj tko misli da je u pitanju nepoznavanje zemljopisa, a da je u pravu svatko onaj tko ovu izjavu tumači kao izravni napad na suverenitet i teritorijalni integritet susjedne zemlje Bosne i Hercegovine.

KOLINDA RASPOLOŽENA Predsjedničin recept: Poljud, Jakov i dobivamo Mađarsku...

- Toliko o ispraznim frazama i iskrenim namjerama susjedne nam Hrvatske i njene službene politike da će učiniti sve kako bi i BiH postala članicom europske obitelji - stoji u priopćenju.

Stajalište je DF-a da ovakvu izjavu ne može opravdati ni utrka hrvatske predsjednice za dobivanje novog mandata na toj dužnosti.

Idi na 24sata

Komentari 116

  • ursuss 11.10.2019.

    ako je Kupres hrvatski onda je i Dablin,Minhen..tja,,, ako već plaćamo bolnice,penzije...onda valjda jeste, ali oni ne plaćaju nama porez, uz to .. to je oaza kriminalcima koji se sude u Hrvatskoj.. ma najkraće rečeno- balkanska posla,,,

  • zemuncevic 11.10.2019.

    Sejdo svoju hanumu zamotao od glave do pete a napada našu kraljicu!!! Kako ti hanuma ide na wc Sejdo,nosi li pelene ili si joj ugradio auspuh ???

  • vjačo 11.10.2019.

    kada to kaže bošnjak komšić onda je situacija ozbiljna, jedino se nadam da će srbin dodik, koji srpsku smatra dijelom srbije, podržati hrvatsku predsjednicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare