To je to što me zanima!

Predsjednica je smijenila šefa SOA-e Dragana Lozančića

Predsjednica je potpisala odluku o razrješenju Dragana Lozančića zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu. Odluku mu je osobno priopćila
Vidi originalni članak

O Draganu Lozančiću predsjednica države i ja ćemo zajedno odlučiti kad je pravo vrijeme za ikakve promjene u vezi ravnatelja SOA-e, izjavio je premijer Tihomir Orešković u Banskim dvorima. No, samo koji trenutak kasnije iz Ureda predsjednice stiglo je priopćenje u kojem stoji da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potpisala Odluku o razrješenju ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu.

'Ne uživate više moje povjerenje'

- Predsjednica je ravnatelju Lozančiću osobno priopćila kako ne uživa njezino povjerenje - stoji u priopćenju. 

Smijenjen i Panenić, odluke idu premijeru na supotpis

Predsjednica je potpisala i Odluku o razrješenju predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Ivice Panenića radi neosiguravanja provođenja poslova iz djelokruga UVNS-a. U Uredu predsjednice naveli su da su odluke upućene u Vladu na supotpis premijeru Oreškoviću. 

Podsjetimo, ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić u četvrtak je par sati proveo u Banskim dvorima. Zadnjih nekoliko dana nagađa se o njegovoj smjeni. Kao razlog navodi se da predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović nije izvijestio da je "upala" u mjere praćenja jer je bila u kontaktu sa Zdravkom Mamićem koji je bio pod mjerama. Lozančić je, navodno, sve prijavio predsjednici tek nekoliko mjeseci poslije, nakon što je o prisluškivanoj osobi prikupljeno dovoljno "materijala" koji su predani DORH-u.

Za razrješenje i imenovanje ravnatelja SOA-e potreban je potpis i premijera Tihomira Oreškovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a njih dvoje sastali su se početkom tjedna.


Idi na 24sata

Komentari 282

  • ljubica ljubičica_1 06.02.2016.

    Jer što je ulovija sa rukama u pekmezu!Mislim što joj je Mamić priredijo rođendansku proslavu !

  • barbossa 06.02.2016.

    Opla, ode još jedan Milanovićev i Josipovićev potrčko koji i je ilegalno donosio materijale na stol.

  • stjepan berma 06.02.2016.

    Hvala gospođo Predsjednice nastavi samo tako,dosta je bilo pogodovanja rušiteljima Hrvatskih institucija.Mislim da bi i Sabor pa i sudstvo trebali odraditi svoj dio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare