To je to što me zanima!

Predsjednica obišla tri tvrtke u Osijeku i uživala u koncertu

Predsjednica je čitav koncert uživala i pljeskala, no mogla se zadržati ograničeno zbog čega su, u zadnji tren morali mijenjati raspored koncerta
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je došla u Osijek kako bi obišla slavonske tvrtke: jednu od najstarijih pivovara u Hrvatskoj, Pivovaru Osijek, farmaceutsko-kemijsku industriju Saponija te pogon za proizvodnju pršuta tvrtke Žito 'Prosciutto Pannonico' kako bi uvidjela njihove poslovne rezultate i procese, a nakon obilazaka tvrtki uputila se u Arheološki muzej gdje je došla podržati jedan od svojih najdražih zborova.

Koncert pod nazivom 'RI&OS pop-rock Unplugged' održan je u sklopu Osječkog ljeta kulture, a proizvod je prijateljstva dvije dirigentice Valerije Fischbach, dirigentice Hrvatskog pjevačkog društva Lipa i Doris Kovačić, dirigentice zborova Val i Josip Kaplan iz Rijeke.
Ugodno smo iznenađeni zato što predsjednica već duže vrijeme prati rad 'Lipe' i u više navrata nam je čestitala na našim uspjesima.

Našla se u posjeti Osječko-baranjske županije i izrazila želju, ne samo zbog nas, već i svojih Riječana da ovdje bude, a nama je učinila čast – rekao nam je Tomislav Levak, dopredsjednik Hrvatskog pjevačkog društva 'Lipa'.

Predsjednica je čitav koncert uživala i pljeskala, no mogla se zadržati ograničeno zbog čega su, u zadnji tren morali mijenjati raspored koncerta. Nije im to bio prvi puta jer su se susreli i s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem, no unatoč tome i dalje su se iznenadili samom najavom dolaska predsjednice, objasnila nam je Valerija Fischbach, dirigentica HPD-a Lipa.

- Mislim da ju je prvenstveno privuklo što su njezini Riječani gosti – rekao je Tomislav.

Iako ih je dolazak oduševio te digao nivo organizacije jer je jedno pripremati opušteni i ležerni koncert, a drugo kada se u cijelu priču uplete, uz redovan gradski protokol i onaj predsjednički koji to diže za dvije razine. Unatoč svemu, apsolutno su zadovoljni rezultatom objasnio je.

Predsjednica za vrijeme posjeta nije davala izjave te se nakon koncerta izravno uputila u Hotel Osijek, ovaj se puta nije počastila u McDonaldsu kao nakon nedavne posjete Vukovaru.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • sakyosijek 07.07.2019.

    Postovani,zasto mi je komentar obrisan?

  • suljadin djordje 07.07.2019.

    Sva mladež je dočekala..inpresionirana njenom pojavom.......

  • Mudonh 07.07.2019.

    Dok se ona šepuri građani gledaju kako da prežive boli nju briga za nas hvala kolinda što smo postali mala Švicarska

Komentiraj...
Vidi sve komentare