To je to što me zanima!

Predsjednica predložila Sessu za predsjednika Vrhovnog suda

O predsjedničinu prijedlogu svoje mišljenje trebaju dati svi suci Vrhovnoga suda na Općoj sjednici, zatim saborski Odbor za pravosuđe i tek nakon toga o tome odlučuje Sabor
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je u Hrvatski sabor uputila prijedlog da sudac Vrhovnog suda Đuro Sessa bude predsjednik Vrhovnog suda umjesto Branka Hrvatina, kojemu 19. srpnja istječe mandat, potvrđeno je Hini iz predsjedničina Ureda.

O predsjedničinu prijedlogu svoje mišljenje trebaju dati svi suci Vrhovnoga suda na Općoj sjednici, zatim saborski Odbor za pravosuđe i tek nakon toga o tome odlučuje Sabor, a za izbor predsjednika Vrhovnog suda dovoljna je natpolovična većina zastupnika.

Za predsjednika Vrhovnog suda uz Sessu se kandidirao i predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić, no on je od kandidature odustao u subotu zbog, kako je objasnio u pismu predsjednici Republike, pritisaka kojima je izložen zbog poznanstva sa Zdravkom Mamićem.

Sessa je sudac u Građanskom odjelu Vrhovnog suda Republike Hrvatske i bivši predsjednik Udruge sudaca. Prije nego što je 2008. izabran za suca Vrhovnog suda Sessa je bio predsjednik Građanskog odjela Županijskog suda u Zagrebu i sudac tog suda od 2002. do 2008. a od 1996. do 2004. bio je i predsjednik Općinskog suda u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Lun@ 777 10.07.2017.

    Glupo mi je da je Turudić kao odustao od utrke i to zbog Mamića. Ne vjerujem toj priči jer mi ne zvuči vjerodostojno. Pa tko je uopće jedan čovjek (u ovom slučaju Mamić) da bi Turudić morao odustati od kandidature. No možda Predsjednica za Turudića ima neko bolje mjesto, jer Turudić se jako dodvorava politici, kao sudac ne bi smio komentirati politiku i političare, no on to stalno čini.

  • kormilar 10.07.2017.

    I sada da je g. Sessa neće slušati?!? Ma dajte molim vas!

  • lotus_1 10.07.2017.

    Kaj je već ranih osamdesetih postojala mjera "sa faxa na posao".?:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare