To je to što me zanima!

Predsjednik Jemena odstupa s vlasti u zamjenu za imunitet

Nagodba je potpisana u Rijadu uz posredovanje saudijskog kralja Abdullaha i ostalih državnih službenika. Time je okončana Salehova vladavina koja traje od 1978. god.
Vidi originalni članak

Jemenski predsjednik Ali Abdullah Saleh (63) potpisao je u srijedu nagodbu kojom je ustupio vlast svom zamjeniku Abdrabuhu Mansuru Hadiju u zamjenu za imunitet od  kaznenog progona.

Kako prenosi BBC, nagodba je potpisana u Rijadu uz posredovanje saudijskog kralja Abdullaha i ostalih državnih službenika. Time je okončana Salehova vladavina koja traje od 1978. godine.

Prema planu, vlast će biti predana zamjeniku Hadiju od kojeg se očekuje da će u sljedećih 90 dana oformiti novu nacionalnu vladu te potom raspisati predsjedničke izbore. Hadi je nakon potpisivanja nagodbe prisegnuo da će surađivati s novom vladom i oporbom.

Vlast je predana nakon nekoliko propalih pokušaja i nakon prosvjeda kojima Jemenci od početka godine traže ostavku aktualnog predsjednika. U posljednjih nekoliko mjeseci zemlju su obilježili oružani sukobi između različitih plemena i vojske. Pad vlade ostavio je za sobom stotine mrtvih i tisuće ranjenih. Šest je provincija i dalje izvan nadzora vladajućih.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • komentator s marsa 24.11.2011.

    reko covjek bolje da se predam nego da me oni teroristi smaknu ko Gadafija... eto Ameri su postigli upravo ono sto su htjeli na Gadafiju, rjesili su ga se i dali su drugima za primjer da nemogu ometati globalnu ekonomiju (kradju) zbog koristi neke glupe drzave i nekog bezvrjednog naroda...

  • misterno 24.11.2011.

    e sad ide demokracija kapitalizam i onda kriza

  • EUROPROMATRAČ 23.11.2011.

    da a boje se i Sanaderove sudbine...osim gadafijeve. :-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare