To je to što me zanima!

Predsjednik Josipović prvi put posjetio grkokatoličke vjernike

Ivo Josipović je rekao da mu je čast što je došao prvi put kod vjernika grkokatolika i da je Hrvatska zemlja vjerskih sloboda te obećao da će ponovno doći
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović na Božić prvi put posjetio je vjernike grkokatoličke ispovijesti u Crkvi svetog Ćirila i Metoda u Zagrebu. Dočekao ga je biskup Nikola Kekić. 

- Jutros je predsjednik pogledao kroz prozor i vidio zvijezdu koja ga je odvela prvo na Kaptol, a zatim dovela i kod nas. Od srca Vas pozdravljam i zahvaljujem što ste nas posjetili po prvi puta - rekao je Kekić te zahvalio predsjedniku što ima osjećaj za 'male' ljude. 

Josipović je rekao da mu je čast što je došao prvi put kod vjernika grkokatolika i da je Hrvatska zemlja vjerskih sloboda te obećao da će ponovno doći. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Zdenko Golub 28.12.2011.

    Čemu predsjednik države ako ne da posječuje inozemstvo i tuzemstvo, od Tuđmana na ovamo predsjednici nam služe samo kao manakeni. Ovlasti male ali priče velike.

  • kristov 27.12.2011.

    Nitko u ovoj zemlji nema toliko vjerskih slavlja, koliko ovaj agnostik! Kad se tomu pridodaju i drugi državni blagdani, mandat ovoga agnostika proći će samo u slavljima! Upravo je proslavio božiće katolički, i grkokatolički, nedavno bijaše muslimanski, doskora će biti pravoslavni, vidim na Trgu da su i Židovi postavili svoju binu i pale neke svijeće (Hanuka), potom slijede razne opcije Uskrsa. Ah što ovaj uživa u slavlju, a uopće nije siguran ima li ili nema Boga. Kakav on to ima glupi narod koji tako slijepo (podijeljeno) vjeruje. Partizanske slave i hodočašća po šumama i gorama, uletavaju među ovim vjerskim blagdanima, uglavnom njemu je veselo.

  • feba 26.12.2011.

    Hajde zlobnici ušutite.sramota je da se nazivate vjernicima.Ovo je lijepa gesta i pokazuje karakter Josipovića.Pravi vjernik ne svojata Boga,jer zna da je Bog u svakom od nas samo mu ime dajemo drugačije i tražimo put do njega na svoj način.

Komentiraj...
Vidi sve komentare