To je to što me zanima!

Predsjednik Vrhovnog suda protiv najave bojkota rada izbornih povjerenstava...

Temelj demokracije je zakoniti izborni proces i stoga svoj opravdani interes suci u ovoj godini ne trebaju ostvarivati na način koji može ugroziti uredno održavanje izbora, poručio je čelnik Vrhovnog suda.
Vidi originalni članak

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, koji je po službenoj dužnosti i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, u povodu najave Udruge hrvatskih sudaca (UHS) da će u okviru pregovaračkog postupka sa Vladom RH pokrenuti „mjere“ od kojih se jedna odnosi na nesudjelovanje sudaca u radu izbornih povjerenstava, ističe da ne podržava takvu namjeru.

- Što se tiče europskih izbora, tu postoji odredba koja se tiče sudaca. Međutim ni prošle godine nisu svi suci štrajkali, tako da vjerujem kako će se naći dovoljno sudaca da budu članovi izbornih povjerenstava - rekao je Malenica. 

Podsjetio je i da je Vlada prošle godine značajno povećala sudačke plaće te da ne vidi opravdanja za štrajk ako se želi graditi dugoročan odnos između Vlade i UHS-a.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • TVP 12.01.2024.

    Svako tko radi dva posla niti jedan ne radi profesionalno i odgovorno. U bilo kojem segmentu.

  • aha12 12.01.2024.

    Ima dovoljno drugih pravnika koji mogu biti članovi povjerenstva. To je na dobrovoljnoj bazi i nitko ne mora biti član izbornog povjerenstva ako ne želi.

  • Dario123455677 12.01.2024.

    Hahahaha... bas su se pravi nasli za buniti o povecanju placi svi skupa nis koristi. Pravosude u hrvatskoj je na razini Zimbabvea i tamo to funkcionira. Previše je tih sudova i sudaca polovici podjeliti otakze i plaće na minimalac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare