To je to što me zanima!

Leko do 3. studenog prima prijedloge klubova zastupnika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik Sabora Leko rekao je kako je na sjednici Predsjedništva dogovoreno da će se nastaviti sastajati sve do ovog petka nakon čega bi uzeli stanku
Vidi originalni članak

Predsjedništvo Sabora i predsjednici klubova zastupnika sastali su se u utorak u podne te razgovarali o načinu vođenja rasprave o izmjenama Izbornog zakona.

Predsjednik Sabora Josip Leko rekao je kako je na sjednici dogovoreno da će se nastaviti sastajati sve do ovog petka nakon čega bi uzeli stanku. Prijedloge saborskih klubova i pojedinačnih zastupnika o izmjenama izbornog zakonodavstva primat će, rekao je Leko, do 3. studenog, a u srijedu će primiti predstavnike inicijative 'U ime obitelji'.

Prijedlog je da se, nakon što klubovi i zastupnici dostave svoje prijedloge, svi zajedno raspravljaju o njima.

Leko je kazao da je atmosfera na sjednici bila dobra te da članovi Predsjedništva žele razgovarati što je, smatra, dodatna vrijednost.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz poziv na sjednicu, predsjednik Sabora Josip Leko klubovima je poslao i pismo koje mu je uputio predsjednik Ivo Josipović pozivajući na suglasje o uvođenju preferencijalnog glasovanja već za sljedeće parlamentarne izbore.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Yassa 21.10.2014.

    kakvi radnici u ovom saboru neki odrade 2h na godinu nemogu raditi jer imaju puno posla a još više pauza i odmora

  • Security_Advisor 21.10.2014.

    Ima još jedna zanimljiva stavka u njegovoj izjavi - saborska stanka!!Možete li nam,gospodine Predsjedniče Sabora RH,objasniti zašto vama u Saboru treba stanka?Pa cijelo vrijeme u Saboru izgleda kao da je stanka,nikad nikog na sjednicama osim kad se glasuje,ali i tu znate zakazati.Ovo je uistinu teško sprdanje sa narodom koji vas plaća.

  • 21.10.2014.

    Mazanje očiju narodu i javnosti, iz prvog stupa vlasti: zakonodavnog u suradnji s izvršnom. Jadan pokušaj zadržavanja nezasluženih povlastica i ustoličenja za još nekoliko mandata - oni će sebe instalirati na liste, mi ćemo birati one koje manje ne volimo. Izravna demokracija i kraj priče - referendumi, jedinstvene liste za svaku izbornu jedinicu bila jedna ili pedeset, glasovanje za svakog kandidata imenom i prezimenom (bio član ijedne stranke ili ne). Kad je svekolika vlas razvidno nesposobna jedini korektiv može i mora biti onaj koji plaća i trpi: narod. To je značenje demokracije - demos odlučuje, ne oni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare