To je to što me zanima!

Predsjedništvo SDP-a: Hoće li ipak izbaciti Linića iz stranke?

Očekuje se kako će Predsjedništvo SDP-a raspravljati i o optužbama koje je na račun premijera Milanovića iznio smijenjeni ministar financija, Slavko Linić
Vidi originalni članak

Predsjedništvo SDP-a bi danas na sjednici u 17 sati trebalo analizirati rezultate proteklih izbora za EU parlament . Osim toga, očekuje se kako će raspravljati i o optužbama koje je na račun premijera Milanovića iznio smijenjeni ministar financija, Slavko Linić.

Policija i SOA su odbacile dio Linićevih optužbi, no dio članova SDP-a vjeruje kako bi isključenje Linića iz SDP-a u ovom trenutku od njega napravilo žrtvu, a Milanovićevu poziciju u stranci bi dodatno oslabili, javlja HRT .

Ne očekuje se da će Zoran Milanović Predsjedništvu predložiti Linićevo isključenje . Ističu da Predsjedništvo i nije ovlašteno za takvu odluku, jer bi je eventualno trebao potvrditi Glavni odbor SDP-a.

Zgrebec: Ništa mene ne iznenađuje u životu

Hoće li na Predsjedništvu SDP-a biti riječi o izbacivanju Slavka Linića iz SDP-a Dragica Zgrebec (SDP) kazala je kako nije članica tog stranačkog tijela te da članovi znaju dnevni red.

- Sigurno ćemo raspravljati o rezultatima europskih izbora - kazala je.

Upitana je li ju iznenadio izvanredni nadzor u SOA-u koji je pokazao da tajne službe nisu nazirale bivšeg ministra Slavka Linića ni članove njegove obitelji, Zgrebec je poručila:

- Ništa mene ne iznenađuje u životu - izjavila je.

Nada Čavlović Smiljanec (SDP) ni ovoga puta nije bila raspoložena za razgovor te je kratko poručila kako "preko medija ništa ne komentiram".

Idi na 24sata

Komentari 51

  • tiha voda_1 04.06.2014.

    Povijest se ponavlja, i prošli put kada su bili na vlasti se je događalo isto, Nesposobni i gotovo!

  • AntoOpačak 04.06.2014.

    Dali ga izbacio il ne isto nam se piše i dalje će iste face koje su do ovoga doveli nas voditi vladu,a i SDP za njih me nije briga,samo da nam se skinu s grbače.

  • Mladen Kozic 04.06.2014.

    Treba izbaciti Linića ako SDP hoće izbjeći sudbinu HDZ-a evo zašto :-Mirja Tomas kazala je da je 17 i pol godina bila tajnica Ante Marasa. Tužbu za mobing pokrenula je 2007. jer je, smatra, od 2003. bila bezrazložno degradirana, a nakon tužbe dobila je i izvanredni otkaz i ostala bez financijskih sredstava za život. Smatra da je to učinjeno jer je ‘previše znala’. Tijekom 2011. godine o nepravilnostima u privatizaciji JPS-a obavijestila je mjerodavne, od kojih od tada očekuje da obave svoj posao. Rječitija od Mirje Tomas bila je tada privatna poduzetnica Slavica Šota, koja je kazala da je zabrinuta što nema institucija kojima bi se mogli prijavili ljudi poput Slavka Linića te kako Mirja Tomas i ostali iz iskustva znaju da se one koji prijavljuju nezakonitosti proganja i maltretira. ‘Nije lako prozvati Linića’, dodala je Šota i podsjetila da je Linić 2002. bio potpredsjednik vlade, a govoreći o vladajućim strankama u proteklih desetak godina, istaknula je da su ‘svi na istoj strani, a Hrvatska pred bankrotom’.

Komentiraj...
Vidi sve komentare