To je to što me zanima!

Predstavnici Daimlera su priznali da su davali mito

Tužitelj John S. Darden je rekao kako je hrvatski MUP bio odgovoran za javnu sigurnost, a i za kupnju vatrogasnih vozila. Spomenuo je i IMM
Vidi originalni članak

Američki tužitelj John S. Darden rekao je kako je Daimler izravno uplatio novac hrvatskim Vladinim dužnosnicima, kao i posrednicima, jer je znao da će tu isplatu proslijediti hrvatskim Vladinim dužnosnicima za asistenciju u vezi s Ugovorom o vatrogasnim vozilima. Daimler je uključio IM Metal kao dio konzorcija koji se natjecao za dobivanje Ugovora o vatrogasnim vozilima, na zahtjev hrvatske Vlade prije zaključivanja javnog natječaja, piše Večernji list. Tvrtka Daimler Export and Trade Finance, tj. ETF, sudjelovala je u poslovnim pothvatima izvan registarskih poslovnih aktivnosti tvrtke Daimler. Darden je rekao kako je hrvatski MUP bio odgovoran za javnu sigurnost, a i za kupnju vatrogasnih vozila. Dodao je kako je IMM bio sredstvo Vlade RH, a njihovi izvršitelji su bili strani službenici. MUP je za 85 milijuna eura kupio 210 vatrogasnih vozila iz konzorcija kojim je upravljao ETF. ETF je obavljao nepravilna plaćanja preko IMM-a, a kako je Darden rekao, nepravilno su plaćali i korporaciji u Delawareu i Wyomingu. Sudac Richard Leon je pitao Daimlerovog predstavnika Hermanna jesu li navodi tužitelja točni i priznaje li krivnju za podmićivanje vladinih dužnosnika u Rusiji i Hrvatskoj, na što je Hermann odgovorio kako priznaje. Sud SAD-a proglasio je krivim tvrtke Daimler Rusija i Daimler Export and Trade. Prema zakonu, tvrtke bi trebale platiti odštetu od 29,1 milijuna dolara.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 25sat 08.04.2010.

    Ma, tko bi to od naših poštenih političara priznao da je uzeo lovu ?

  • vanbračna kći 08.04.2010.

    ZNA SE da je moja baba primila mito.

  • drug Tito_1 08.04.2010.

    To već znamo da su davali mito, ali zašto se ne objavi ko je u HR primio tu lovu? Ili je to problem ko s registrom branitelja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare