To je to što me zanima!

Potpredsjednik HUP-a: Mislim da nemamo što vraćati cijene. Nemojmo imati lov na vještice

Nemamo ništa protiv crnih lista, ali nemojmo imati lov na vještice, rekao je Mirko Budimir, potpredsjednik HUP-a koji kaže i da ne može tvrditi jesu li neke cijene rasle 80 posto
Vidi originalni članak

Mislimo da nemamo što vraćati cijene jer su cijene koje imamo na policama cijene od 31. prosinca pretvorene u eure, rekao je za Dnevnik Nove TV  Mirko Budimir, potpredsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i predstavnik malih trgovaca.

Odgovorio je tako na današnje kritike premijera Plenkovića i najavu novih mjera protiv spornih poskupljenja pri prelasku na euro.

'OBRTNICI SU PRIPREMLJENI' Hrvatska obrtnička komora: Povećanje cijena nije posljedica konverzije kune u euro

- Jesu li od 31. prosinca do danas neke cijene rasle 80 posto ili ne, to ja ne mogu tvrditi. Ako je netko tako nešto napravio, mi trgovci to osuđujemo - naglasio je Budimir.

- Nama su konstantno rasli ulazni troškovi - istaknuo je i objasnio: ''Cijena na polici se sastoji od ulaznih troškova - naše cijene dobavljača, naše marže koja se nije mijenjala i PDV-a, država koja propiše trošarine još, to je cijena na polici. Nažalost, imali smo lani konstantan rast troškova''.

ZALAŽU SE ZA JAČI NADZOR HUP o cijenama: Naše članice striktno primjenjuju zakone o konverziji, nisu podizali cijene

Govoreći o Vladinoj pomoći kaže da je točno da su pomogli, ali i da su ograničili maržu na 10 proizvoda.

- Nemamo ništa protiv crnih lista, ali nemojmo imati lov na vještice - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Kud koji mili moji 06.01.2023.

    Da mi je jedan dan odmoriti mozak od ovih što nas hebu 24/7......

  • David1Prometheus 06.01.2023.

    I Sanader je tako dekadentan bio i ismijavao hr narod i sirotinju ko Maria antoneta Nek jedu kolace..e pa zbog ovih navlakusa od Plenkija ce i za njega bit pripremljeno posebno krilo Remetinca a i Poseban krug Pakla je spreman za njega isto..tako lagat narod prije uvodenja eura doslovno u oci te gleda i laze da nis nece poskupit i sad prosere tu baca neke..nikad nisam potpisao za nista ali jesam potpis za Euro REFERENDUM dao i sad se tek vidi kolko sam bio u pravu s svim tim ljudima al nisu nam dali pravo glasa!

  • Jacksss 06.01.2023.

    Od Zagreba do Brežica 40ak minuta autom, a sve puno jeftinije. Pogledajte samo razlike cijena LIDL-a u SLO i HR!! Jednom tjedno neće bit problem skoknut tamo u shopping! Pa si vi mamu doma pljačkajte lopine mafijaške!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare