To je to što me zanima!

Pregazio djevojčicu i naoružan pljačkao: Sad je pao zbog krađe

Elvis Tahirović (37) 2001. autom je usmrtio djevojčicu u Zagrebu. Više desetaka puta su ga kazno prijavljivali, a sada je u Remetincu jer je iz trgovine ukrao više parfema
Vidi originalni članak

Istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu poslala je Elvisa Tahirovića na mjesec dana u istražni zatvor kako ne bi imao priliku ponoviti nedjelo. Starog poznanika policije sumnjiče da je 23. prosinca 2017. u Svetom Ivanu Zelini iz trgovine ukrao više parfema vrijednih par tisuća kuna. Nakon krađe je pobjegao. Policija mu je ušla u trag i uhitila ga. 

Tahirović je u travnju 2014. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno bio osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog dvije provale.

Dokazano je da je u rujnu i listopadu 2013. provalio u dva stana u Zagrebu i odnio nakit, mobitele, kartice... Tada mu je određena i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti.

U središte pozornosti došao je 2001. nakon što je s nepunih 20 godina, pijan i bez vozačke dozvole neregistriranim Fordom projurio kroz crveno svjetlo na semaforu i na pješačkom prijelazu pregazio curicu (12). Na prvom je suđenju dobio osam godina zatvora, ali mu je na ponovljenom to smanjeno na dvije i pol.  Pet mjeseci prije te nesreće u Opatiji je naletio na skupinu pješaka.

Do svoje 20. godine nakupio je 68 kaznenih djela, a u prometu je nastavio divljati i godinama poslije. Tako je u kolovozu 2006. godine pijan desetka minuta u Fiat Bravu bježao zagrebačkoj policiji dok ga nisu uhitili.  Zbog vožnje posuđenog automobila u pijanom stanju bez vozačke dozvole, prevelike brzine te bijega s mjesta nesreće  na Prekršajnom sudu u Selskoj kažnjen je s  30.000 kuna. 

Dan ranije opljačkao je benzinsku postaju  Euro-Petrola u Sesvetama. Maskiran i naoružan s dva pištolja upao je u postaju, pucao u strop te pokupio novac i bonove za mobitel u vrijednosti tri tisuće kuna. Na zagrebačkom Županijskom sudu 2007. je za to razbojstvo osuđen na četiri godine zatvora a  izrekli su mu i mjeru i obaveznog psihijatrijskog liječenja kao i liječenje od ovisnosti o alkoholu i narkoticima.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Ivana Horvat očti 11.03.2021.

    Ovo nije lijepo ponašanje što taj čovjek radi pregazi djevojčicu i krade to nije u redu

  • dimges 18.01.2018.

    narkomani su privilegovani

  • grabagraba 18.01.2018.

    Sta taj covjek radi vani? Pregazio dijete prosavsi kroz crveno? I taj hoda normalno po svijetu, a pritom jos i pljacka. Strasno... koja agonija za roditelje...pa kad ce se kazne postroziti? Sto je trulo u ovoj drzavi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare