To je to što me zanima!

Pregovori stalno propadaju, ali će se na kraju ipak dogovoriti?

Dan nakon što su rekli da se ide na arbitražu, i Vlada i sindikati su okrenuli 'ploču'. Mrsić kaže da je ponuda i dalje na stolu, a Ribić uvjerava da oni nisu ništa odbili
Vidi originalni članak

Izgleda da još uvijek nije gotova sapunica između Vlade i sindikata javnih službi. Naime, dan nakon posljednjeg pokušaja dogovora, koji je propao kao i svi drugi, iz Vlade su poručili  kako je njihova ponuda još uvijek na stolu. S druge strane, Vilim Ribić, u ime sindikata koji ne žele potpisati izmjene kolektivnog ugovora, kaže da oni 'još nisu ništa odbili jer ne znaju što je u stvari ponuda Vlade'.

Ribić je u utorak izjavio da sindikati moraju konzultirati s članstvom. Tvrdi da je kriva interpretacija da su pregovori propali, da su sindikati nešto odbili ili da oni nešto neće. Ribić samo moli Vladu da napiše jednu rečenicu što je njezina zadnja ponuda, jer to nitko od sindikata nije shvatio na zadnjem sastanku u ponedjeljak.

No, s druge strane, ministar rada Mirando Mrsić kaže da je Vlada i bez pisanog teksta bila potpuno jasna. Kaže da će se oni aneksom ugovora obavezati da u procesu pregovaranja o novim kolektivnim ugovorima rasprave i mogućnost povrata materijalnih prava koja bi sindikati sada izgubili (dvije božićnice i regres). Mrsić kaže da je to stav Vlade koji se može provjeriti.

Stoga, Mrsić smatra da Vlada u ovom trenutku ne treba pisati dopise i anekse sporazuma koji je vrlo jasan. Kaže da je Vlada spremna razgovarati o povratu, ali nije spremna retrogradno isplatiti materijalna prava koja se ove i sljedeće godine zamrzavaju.

Nastavak sigurno slijedi.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • antiprotiv 18.07.2012.

    Ovaj igrokaz je vec puno puta vidjen.Malo se vole, pa se malo svadjaju a onda na kraju pojeo vuk magare. Svi su oni prijatelji koji se na kraju dogovore .

  • Capafiori 17.07.2012.

    Kako se ovakva situacija naziva u narodu? Hebe lud zbunjenoga?

  • tužni šokac 17.07.2012.

    ribiću odi ti lijepo u lov tu nema ništa ispod žita, zato si opako ljut

Komentiraj...
Vidi sve komentare