To je to što me zanima!

Prekid vatre: Izrael pristao na Hamasov prijedlog o primirju

Nakon niza satanaka u Kairu, Izraelci i Hamasovi militanti uspjeli su postići dogovor koji je bio preduvjet za prekid vatre. Od početka sukoba poginulo je 192 ljudi
Vidi originalni članak

Izrael je prihvatio egipatski prijedlog o prekidu vatre u Pojasu Gaze. Hamasovi militanti postavili su uvjete, javlja BBC.

Hamas se nije službeno oglasio. Međutim, već su prije rekli kako dogovor nije 'predaja'. 

Delegacije obje strane sastale su se više puta u Kairu. Egipat je predložio prekid vatre, ali Hamasovi militanti rekli su da prije primirja moraju postići dogovor s Izraelom. Izraelci su rekli kako će u utorak ujutro razgovarati s premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Prekid vatre trebao bi stupiti na snagu odmah.

Palestinski dužnosnici tvrde kako je od početka sukoba poginulo 192 ljudi u Gazi, među kojima je najviše civila. Ozlijeđeno je 1400 Palestinaca. Izrael tvrdi kako je iz Gaze ispaljeno 1000 raketa. Najmanje tri rakete pale su u blizini grada Eilata. Nekoliko Izraelaca je ozlijeđeno, ali nitko nije poginuo. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Nishimura_Umri 15.07.2014.

    Nadam se da će se Palestinci brzo oporaviti želim im svu sreću!

  • bitmar 15.07.2014.

    izrael je napravio najbolje sa svoje strane da zaštiti svoje građane....

  • Delminium_1 15.07.2014.

    kao hrvatski nacionalist u početku sukoba podržao sa izraelsku obranu od terorista, tako smo i mi trebali biti precizni 1995 a ne puštati teroriste da prežive i s ukradenm traktorima zbrišu

Komentiraj...
Vidi sve komentare