To je to što me zanima!

''Prekidat ćemo profesore gdje god budu predavali''

Nastavu s Filozofskog Sveučilište je preselilo na osam lokacija. Studenti su na plenumu izglasali da neće dopustiti nastavu gdje god je preselili
Vidi originalni članak

Sveučilište u Zagrebu nastavu s Filozofskog fakulteta preselilo je u 30-ak predavaonica i dvorana na osam lokacija. Studenti bi tako predavanja trebali slušati u Rektoratu Sveučilišta, na FER-u, Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Kineziološkom, Učiteljskom i Veterinarskom fakultetu te u SC-u. Na plenumu u ponedjeljak dekan fakulteta Miljenko Jurković rekao je kako nastave u srijedu ipak neće biti na alternativnim lokacijama. Profesori su rekli da neće predavati izvan Filozofskog, prenosi HTV. Studenti su na plenumu jednogalsno izglasali da će odlaziti i na spomenute fakultete i neće dopustiti nastavu. Blokadu su prekinuli u Splitu, Rijeci i Osijeku, a pridružila im se i zagrebačka Akademija dramskih umjetnosti. Pula i Zadar i dalje prosvjeduju.

STUDENTI ULOŽILI VETO NA ODLUKU SENATA
Senat zadarskoga Sveučilišta u srijedu je na poslijepodnevnoj sjednici odlučio da se nastava od petka provodi na alternativnim lokacijama, kao što su primjerice zadarske srednje škole. Predstavnici studenata na tu su odluku uložili veto, koje Senat nije prihvatio. Stoga će Nezavisna studentska inicijativa tražiti pravno mišljenje Ministarstva znanosti, jer se nijedna odluka u slučaju veta ne bi smjela provoditi sljedećih osam dana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tajnamoja 06.05.2009.

    Ne razumijem da li je nepoštivanje profesora doista pravi način za dolazak do cilja? Zašto djeca ne krenu na predavanja koja su za ovu školsku godinu njihovi roditelji platili? Zašto se Primorac sa onom svojom začuđenom facom stalno pravi grbav? Da li je ovo i posao ministrice Međugeneracijske solidarnosti, ili ta solidarnost uopće ne postoji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare