To je to što me zanima!

Preko HAC-a i Dalekovoda do offshore računa Hajdukovca

Dalekovod je dobio od HAC-a milijardu kuna, a iste godine je potpisao ugovor s igračem Hajduka. Preko offshore računa isplaćeno mu je ukupno 1,2 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija zatražilo je od Dalekovoda da im dostavi sve dokumente koji se odnose na ugovor o plaćanju igrača NK Hajduk, doznaje Jutarnji list. 

Tako se pokušava utvrditi gdje je završio novac izvučen iz državnih i prebačen u privatne tvrtke. Tako su 2006. godine Hrvatske autoceste isplatile milijardu i 50 milijuna kuna za gradnju trafostanica Dalekovodu. HAC je kasnije iste trafostanice prodao Hrvatskoj elektroprivredi za 300 milijuna kuna. 

Dalekovod je iste godine ušao u poslovni odnos sa zvijezdom Hajduka, Borisom Živkovićem. Ministarstvo financija ima dokaze kako je Dalekovod u tri godišnje rate isplatio Živkoviću 1,2 milijuna kuna za tri godine u Hajduku. Transakcije su obavljene preko offshore kompanije Starpark Limited registrirane na Kanalskim otocima. Dalekovod se kao sponzor obavezao svaku godinu platiti 400.000 eura. Iz Dalekovoda nisu imali komentara. Predsjednik uprave i jedan od najvećih dioničara Dalekovoda, Luka Miličić tada je bio u član Uprave Hajduka. Dalekovod je godinama financirao Splićane i pomogao u pretvorbi Hajduka.

>>>Izvorni tekst pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mujsalajsa 05.04.2011.

    Zar to nije sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a za zarađenu plaću nema se novaca a za sponzoriranje koliko želite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • zbunjen55 05.04.2011.

    ima li kraja ovome lopovluku....

  • gladijator 05.04.2011.

    Zvijezda Hajduka!!!!!!! Zato i jeste takvi kakvi jeste kad vam je Boris Živković ZVIJEZDA!!!! Buuaaahhhaaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare