To je to što me zanima!

Kršili samoizolaciju: Na javnom mjestu je policija uhvatila troje

Kako doznaje Podravski, radi se o tri osobe koje su umjesto u samoizolaciji bile na javnim mjestima, u društvu drugih ljudi, no ne u gradovima već u ruralnim predjelima županije
Vidi originalni članak

Koprivničko-križevačka policija obavijestila je u subotu županijski Stožer civilne zaštite kako su u javnosti zatekli čak tri osobe koje su morale biti u izolaciji.

Kako doznaje Podravski, radi se o tri osobe koje su umjesto u samoizolaciji bile na javnim mjestima, u društvu drugih ljudi, no ne u gradovima već u ruralnim predjelima županije. Vjerojatno nisu zaražene, no trebale su biti u samoizolaciji zbog dolaska iz inozemstva.

- Zatečene su u kršenju Rješenja Državnog inspektorata izdanih 13. i 14. ožujka o samoizolaciji u mjestima prebivališta vezano za sprječavanje širenja koronavirusa. Osobe su od strane policijskih službenika zatečene u javnom prostoru te time prekršile rješenja, o čemu je izvješten i Državni inspektorat - rekli su iz kriznog stožera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osobe koje su u samoizolaciji evidentirane su u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova te će ih provjeravati policijski službenici, a kazna za prekršaj samoizolacije je 8000 kuna. 

- Molimo građane da ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da ih prijave na broj Županijskog centra 112. Ovim putem još jednom apeliramo i pozivamo sve osobe koje su dobile rješenje ili su od strane epidemiologa stavljene pod zdravstveni nadzor da ozbiljno shvate i poštuju ove mjere prevencije - apeliraju iz kriznog stožera.

Već je na na popodnevnoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio kako su prve osobe koje prekršavaju samoizolaciju otkrivene te su kazne od osam tisuća kuna spremne za slanje...

POTVRDIO MINISTAR BOŽINOVIĆ Kršenje samoizolacije: Već smo slali prve kazne od 8000 kuna

Idi na 24sata

Komentari 95

  • 15.03.2020.

    S obzirom da sam "nagrađena" za svoj komentar onda je red da pohvalim takve osobe koje šeću i druže se..to je jako pametno...

  • DragutinFuntak 15.03.2020.

    Novčanim kaznama se ništa ne postiže. Karantena je jedino rješenje.

  • 15.03.2020.

    skroz neodgovorno, a bojim se da takvih "pametnjakovica" ima vise i svugdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare