To je to što me zanima!

Prelazio je četiri trake izvan 'zebre': Poginuo pješak (80)

Kolnik u Liburnijskoj ulici prelazio je izvan obilježenog pješačkog prijelaza kada ga je u desnom zavoju, prilikom kočenja, srušio Renault.  Auto je vozio muškarac (43) iz Zvonimirove u smjeru Istarske ulice
Vidi originalni članak

Pješak (80) poginuo je prelazeći četiri kolničke trake u četvrtak navečer u Rijeci. Kolnik u Liburnijskoj ulici prelazio je izvan obilježenog pješačkog prijelaza kada ga je u desnom zavoju, prilikom kočenja, srušio Renault. 

Auto je vozio muškarac (43) iz Zvonimirove u smjeru Istarske ulice. Pješaka su prevezli u KBC Rijeka gdje je ubrzo preminuo. 

I ovom prilikom policija podsjeća da su pješaci jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, posebice oni starije životne dobi.

Mogućnost njihova stradavanja povećava se u vrijeme slabije vidljivosti (kratki dani i duge noći) i slabije uočljivosti pješaka. Također, čest uzrok stradavanja je upravo prelaženje kolnika izvan pješačkog prijelaza i na znak crvenog svjetla na semaforu.  

Stoga policija ponovo apelira na pojačan oprez u prometu i pridržavanje svih prometnik pravila i propisa kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Koncco 25.01.2019.

    Poštovani policajci. Vozeći se Maksimirskom od Bukovačke do Kvatrića uhvatiti će te barem 10 pješaka i 2 biciklista u nedopuštenom prelazu ceste preko crvenog ili van pješačkog prelaza. Pa izvolite ih početi kažnjavati.

  • Dodica 25.01.2019.

    Ne znam kad sam zadnji put cula da su kaznjavali pjesake ili bicikliste... Stvarno se ne sjecam... Izletavaju ko muhe bez glave sto na zebru, sto bez zebre... A rekla sam da sljedeci put kad naletim na bisera sa slusalicama, osobno cu mu ih prerezat... Ne paze sami na sebe, a ocekuju da drugi paze na njih...

  • Zagorka00 25.01.2019.

    Mladi vozač sam, i svakodnevno putujem na posao s autom, i svaki dan doživim istu stvar 2 metra je čovjek od zebre a on uredno po kružnom toku hoda, jednom sam stala i izvrijeđala ga kaj nije lijepo od mene, i lik mi veli on može kud želi, a ja nek pazim kak se vozim, i uredno svaki dan isto, trebalo bi kažnjavati i pješake ne samo vozače

Komentiraj...
Vidi sve komentare