To je to što me zanima!

Preljubnicu zakopali do vrata pa ju kamenovali

Aisho Ibrahim Dhuhulow zakopali su do vrata u zemlju, a 50 muškaraca ju je kamenjem gađalo u glavu. Ubili su je na glavnom gradskom trgu
Vidi originalni članak

Tisuće ljudi okupilo se u ponedjeljak u Somaliji kako bi gledali 50 muškaraca kako na smrt kamenuju ženu koju je islamski sud proglasio krivom za preljub. Aisho Ibrahim Dhuhulow zakopali su do vrata u zemlju u Kismayou, a muškarci su je kamenjem gađali u glavu, ispričali su svjedoci okrutnog ubojstva.
- Naša sestra tražila je od suda da ju kazni za zločin koji je počinila - rekao je Hayakallah okupljenoj gomili. Dodao je kako ju je sud tražio da preispita svoju odluku, ali da je ona bila odlučna u namjeri. Ubili su ju na glavnom gradskom trgu. Snimateljima je pristup bio zabranjen, ali su novinari smjeli svjedočiti javnom kamenovanju, prenosi Australia News.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • HellbAni_1 28.10.2008.

    TAKO TREBA ! :) ... to bi ja i kod nas uveo... pa da vidimo koja ce varat :D

  • sussi 28.10.2008.

    šta je sa onim skim je napravila preljubu jesu li njega kamenovali, zanima me da li ovako sude za ubistvo, šta je veći grije preljuba ili ubistvo , kad bi kod nas ovako sudili za preljubu svaki dan bi ih bilo na stotine.

  • user_19478 28.10.2008.

    katastrofa!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare