To je to što me zanima!

Premijer čestitao ministrima: Naći ćemo rješenja za podjele

Zahvaljujem još jednom kolegi Pavi Barišiću na doprinosu u radu Vlade i funkcioniranju tog važnog resora, a od nove ministrice Blaženke Divjak očekujem da nastavi jednako tako intenzivno raditi
Vidi originalni članak

Vlada danas održava svoju prvu sjednicu u novom sastavu. Sjednica je počela u 13 sati, a na samom početku premijer Andrej Plenković je čestitao novim ministrima.

- Cijela ova procedura prošla je u Saboru, sva saslušanja novih ministara po saborskim odborima bila su sadržajna, svi ministrice i ministrice imali odgovore na pitanja saborskih zastupnika, a potom su na plenarnoj sjednici dobili većinsku potporu zastupnika, što znači da nastavljamo provoditi program vlade u novom sastavu - rekao je Plenković i dodao kako će Vlada za sva pitanja koja dijele hrvatsko društvo pokušati naći rješenje iza kojeg će moći stati mnoge političke stranke.

Dotakao se i protekla dva dana ovoga tjedna.

- Imali smo intenzivan ponedjeljak i utorak u pogledu međunarodnih gostiju koji su posjetili Hrvatsku, bio je tu poljski predsjednik, te rumunjski i ukrajinski premijer. Smatram da smo ojačali suradnju sa srednjoeuropskim zemljama, koja je posebno važna u kontekstu Inicijative triju mora. Važno je da podižemo stupanj razumijevanja sa državama koji su nam po brojnim aspektima bliske - kazao je premijer. 

Prije nego je dao riječ ministru zdravlja koji je predstavljao novi Zakon o GMO-u, Plenković se sjetio kako bi se želio zahvaliti bivšem ministru Pavi Barišiću.

- Zahvaljujem još jednom kolegi Pavi Barišiću na doprinosu u radu Vlade i funkcioniranju tog važnog resora, a od nove ministrice Blaženke Divjak očekujem da nastavi jednako tako intenzivno raditi na temi koja je izrazito važna za budućnost naše djece - rekao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO:

>>> Uskoro više...

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • lotus_1 14.06.2017.

    Čujem da smo i službeno siromašniji od Rumunjske. Što bi ek bilo da nisu tako intenzivno radili.:)))

  • škver 14.06.2017.

    Ima li još koji jazavac???

  • jabbar 14.06.2017.

    Jako mi se sviđa program novog Ministra i Podpredsjednika Vlade Peđija Štromara.Po uzoru na Rooseveltov New Deal,a pod geslom "Svaki grad jedan jajomat"očekujem procvat graditeljstva i prostornog uređenja kao i spriječavanje širenja salmonele u ovim toplim danima!Naravno,kao veliki autoritet na području graditeljstva,g.Štromar ne smije zanemariti niti kurikularnu reformu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare