To je to što me zanima!

Milanović tvrdi: Hrvatska je spremna pomoći izbjeglicama

Mislim da tim ljudima treba dati priliku da se zaposle, da stvaraju, da plaćaju porez, da pridonose jer vratit se sigurno neće i ne trebaju se vraćati, rekao je Milanović
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović obišao je u Cataniji u nedjelju brod Hrvatske ratne mornarice ŠB-73 "Andrija Mohorovičić" koji sudjeluje u humanitarnoj EU akciji 'Triton' i spašavaizbjeglice iz Sredozemnog mora.

'Ovim ljudima treba skinuti kapu'

- Hrvatska je donijela čvrstu odluku da se priključi humanitarnoj akciji i ponosna je na to jer time pokazuje kakva je zemlja, čiji vrhunski profesionalci rade ozbiljan posao. Ovo je za nas ozbiljan brod, mi smo mala zemlja i kad gledamo tko je ovdje, onda se vidi da su tu ili velike ili bogate zemlje i zato ovim ljudima treba skinuti kapu, jer rade težak posao - rekao je Milanović.

Na pitanje kako će Hrvatska reagirati na mogući priljev izbjeglica iz susjednih zemalja, Milanović je ocijenio da se stanje pomno prati. 

'Spremni smo izbjeglicama priskočiti u pomoć'

- Država je spremna priskočiti u pomoć. Posrijedi su ljudi koji traže bolji život, žele ići dalje prema najbogatijim zemljama Europe. Mislim da tim ljudima treba dati priliku da se zaposle, da stvaraju, da plaćaju porez, da pridonose jer vratit se sigurno neće i ne trebaju se vraćati - kaže Milanović. 

Premijer je odbacio novinarsku tezu da je Hrvatska u EU bila protiv obvezujućih kvota za izbjeglice, naglasivši kako je samo željela da Europska komisija preuzme vodeću ulogu u rješavanju tog pitanja i odredi savjetodavne kvote, da Bruxelles kaže kojim smjerom treba poći.

- Mi smo bili za rješavanje tog pitanja - rekao je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 282

  • CfCdrogba11Hrv 02.09.2015.

    ajde onda ih primi u zagreb ili sinj gdje si ti a ne raštrkat po hrvatskoj sto dalje od tebe...bivsi premijeru..

  • tarantula636 01.09.2015.

    kod tate ih vodi da mu čiste haustor bik nepodojeni

  • Gordana Firšt 31.08.2015.

    Ljude iz Gunje bacaju na ulicu, a izbjeglice na njihovo mjesto. To je početak, dakle izbjeglice u Hrvatsku a Hrvati van iz Hrvatske!

Komentiraj...
Vidi sve komentare