To je to što me zanima!

Premijer i predsjednik Sabora čestitali vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

Osnaženi božićnim duhom mira, radosti i međusobne tolerancije pomagat ćemo sugrađanima, osobito najugroženijima koji su ostali bez domova icrkava da što prije obnove svoj razrušeni kraj, napisao je Plenković
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je čestitao Božić vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru.

- Premda se moramo odreći tradicionalnih blagdanskih običaja druženja, želim da blagdan Kristovog rođenja proslavite u duhu zajedništva i solidarnosti, u mislima na bližnje, obitelj i prijatelje. Osnaženi božićnim duhom mira, radosti i međusobne tolerancije pomagat ćemo našim sugrađanima, osobito onim najugroženijima koji su ostali bez svojih domova i bez crkava da što prije obnove svoj razrušeni kraj. Uime Vlade i osobno, od srca vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi! - objavio je u svojoj čestitci premijer Plenković. 

Čestitke je uputio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, uz pozdrav ‘Mir Božji, Hristos se rodi’, upućujem srdačne čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Neka mir i radost Božića uđe u svako srce i svaki dom i obdari Vas toplinom, ljubavlju i zajedništvom među ljudima. Okupljeni u krugu svojih obitelji, proslavite ovaj radosni blagdan u miru i blagostanju -  naveo je u čestitci predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković, dodavši:

- Iza nas je izazovna godina, zato ne smijemo zaboraviti sve one kojima je teško i kojima je naša podrška toliko potrebna. Solidarnost, toleranciju i dobrotu prenesimo na svoje bližnje kako bismo, ispunjeni radošću Kristova rođenja, donijeli optimizam i nadu u bolje sutra - stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 06.01.2021.

    Cijele godine su se pripremali za taj svečani trenutak

  • Pristina glavni grad srbije 05.01.2021.

    I da nam pozivi drzava Hrvatska, jos tisucu godina... Hristos se rodi.....u slobodi...Svim pljuvacima HR, sretan Bozic!

  • Markus07 05.01.2021.

    tko će ove godine dobiti novčić???

Komentiraj...
Vidi sve komentare