To je to što me zanima!

Premijer ih primio: Kinezi nam žele izgraditi nizinsku prugu

Zanima ih i ulaganje u Luku Rijeka. Ovi projekti su dio privatno javnog partnerstva, a još ne možemo reći koliko će te investicije stajati, rekao je ministar Hajdaš Dončić
Vidi originalni članak

Predsjednici najveće svjetske brodarske kompanije China Ocean Shipping Company zainteresirani su za ulaganje u Luku Rijeka i gradnju nizinske pruge Rijeka-Zagreb-Koprivnica-Botovo. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako će gradnjom nizinske pruge Hrvatska biti ono što je, a to je važna geostrateška lokacija. 

- Ovi projekti su dio privatno javnog partnerstva, a još ne možemo reći koliko će te investicije stajati. Na primjer, gradnja nizinske pruge je tri milijarde eura - rekao je ministar. Dodao je kako projekt još neće krenuti jer su potrebne dvije godine za pripremu dokumentacije. 

- Vrijeme je da se u hrvatskoj prestane pričati, već da se krene s konkretnim investicijama - rekao je Hajdaš Dončić.

Predsjednik Uprave China Ocean Shipping Company, Wei Jiafu, rekao je kako je jako zadovoljan s razgovorom i zainteresiran za suradnju. 

- Susreo sam se s premijerom i zahvalan sam što me primio. Hrvatska je lijepa zemlja i ima dobru lokaciju te je potencijal za prometnu infrastrukturu, posebno za luke. Razgovarali smo o Luci Rijeka i drugim lukama - rekao je Wei. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Oroz 24.04.2012.

    Interesantno da se samo traže ulagači iz Rusije i Kine preostalih komunističkih zemalja!!

  • kontrazla 24.04.2012.

    Ajde da vidimo kako će te ovo uspjeti sprcati. Jer vaš je zadatak crveni da ne bude investicija...

  • volumexxl 23.04.2012.

    nas i kineza preko millijardu hahahaha nema nam pomoći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare