To je to što me zanima!

'Premijer ima razloge, o kojima možemo imati svoje mišljenje'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Koje je njegovo mišljenje o smjeni ministra Slavka Linića, predsjednik Sabora Josip Leko nije želio otkriti. Ponovio je samo da premijer ima pravo birati svoj tim ljudi
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora Josip Leko danas iz Vlade očekuje prijedlog za smjenu ministra financija Slavka Linića te imenovanje Borisa Lalovca za njegovog nasljednika. Kazao je da očekuje da će Odbor za financije raspravu o imenovanju novog ministra odraditi idući ponedjeljak ili utorak.

Naime, saborsko zasjedanje započinje 14. svibnja kada će na dnevni red biti uvršten Vladin prijedlog da se Lalovca imenuje novim ministrom , a hoće li ga Sabor potvrditi toga dana ili u petak to će se tek dogovoriti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje je li premijer Milanović o smjeni ministra prvo trebao razgovarati s članovima Predsjedništva stranke, Leko nije želio odgovoriti. Kazao je da je na tu temu sve rekao u utorak, a da će danas na sjednici Predsjedništva stranke razgovarati o unutarnjim političkim stvarima. Također, nije želio reći misli li da je sve ovo naštetilo SDP-u.

- O svemu ćemo razgovarati u stranci. Bilo bi pametnije nego preko medija - rekao je Leko.

Na pitanje boji li se da bi danas na sjednici SDP-a moglo biti napeto, rekao je:

- Ja se, hvala Bogu, ničeg ne bojim!

Ne očekuje napete odnose jer ističe da su oni razumni ljudi te da će razgovarati argumentirano.

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić smatra da smjena ministra Linića nije uzdrmala koaliciju niti SDP. Kazao je da je pravo premijera da bira svoje suradnike te da bi sve drugo bilo nenormalno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Premijer ima svoje razloge. O tim razlozima svatko može imati svoje mišljenje, ali on ima ustavno pravo i obvezu voditi Vladu i mora je voditi prema vlastitom nahođenju - rekao je, ali svoje mišljenje nije želio otkriti ponovivši samo da premijer ima pravo birati svoj tim.

Upitan je li to dobar način komunikacije od strane premijera s obzirom na to da je dojam da je Linić smijenjen preko medija, Stazić kaže kako nije smijenjen preko medija nego odlukom premijera.

- Hoće li se i s kim premijer konzultirati to je unutarstranačka stvar. To je pitanje njegovog odnosa kao predsjednika stranke sa svojim kolegama što će oni danas raspravljati na predsjedništvu - rekao je Stazić.

>>> U petak 9. svibnja u novom Expressu ekskluzivno pročitajte Linićev plan osvete i kako su se vrijeđali Slavko i Zoki...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 113

  • Živorad 08.05.2014.

    Da je Tito živ Milanović bi bio smijenjen prije dvije godine kad je počeo pričati i raditi gluposti

  • ona_koja_zna 07.05.2014.

    Isto tako kao što premijer ima pravo birati svoj tim ljudi, i narod ima pravo birati svoj. Ovaj je put odabrao krivi! Nismo zaslužili Vladu u kojoj su malverzacije, lopovluk, afere normalna pojava!

  • ParlevuFranse 07.05.2014.

    Leko je Hercegovac, pametnom dosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare