Obavijesti

News

Komentari 113

'Premijer ima razloge, o kojima možemo imati svoje mišljenje'

'Premijer ima razloge, o kojima možemo imati svoje mišljenje'
6

Koje je njegovo mišljenje o smjeni ministra Slavka Linića, predsjednik Sabora Josip Leko nije želio otkriti. Ponovio je samo da premijer ima pravo birati svoj tim ljudi

VIDEO

Predsjednik Sabora Josip Leko danas iz Vlade očekuje prijedlog za smjenu ministra financija Slavka Linića te imenovanje Borisa Lalovca za njegovog nasljednika. Kazao je da očekuje da će Odbor za financije raspravu o imenovanju novog ministra odraditi idući ponedjeljak ili utorak.

Naime, saborsko zasjedanje započinje 14. svibnja kada će na dnevni red biti uvršten Vladin prijedlog da se Lalovca imenuje novim ministrom , a hoće li ga Sabor potvrditi toga dana ili u petak to će se tek dogovoriti.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Na pitanje je li premijer Milanović o smjeni ministra prvo trebao razgovarati s članovima Predsjedništva stranke, Leko nije želio odgovoriti. Kazao je da je na tu temu sve rekao u utorak, a da će danas na sjednici Predsjedništva stranke razgovarati o unutarnjim političkim stvarima. Također, nije želio reći misli li da je sve ovo naštetilo SDP-u.

- O svemu ćemo razgovarati u stranci. Bilo bi pametnije nego preko medija - rekao je Leko.

Na pitanje boji li se da bi danas na sjednici SDP-a moglo biti napeto, rekao je:

- Ja se, hvala Bogu, ničeg ne bojim!

Ne očekuje napete odnose jer ističe da su oni razumni ljudi te da će razgovarati argumentirano.

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić smatra da smjena ministra Linića nije uzdrmala koaliciju niti SDP. Kazao je da je pravo premijera da bira svoje suradnike te da bi sve drugo bilo nenormalno.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

- Premijer ima svoje razloge. O tim razlozima svatko može imati svoje mišljenje, ali on ima ustavno pravo i obvezu voditi Vladu i mora je voditi prema vlastitom nahođenju - rekao je, ali svoje mišljenje nije želio otkriti ponovivši samo da premijer ima pravo birati svoj tim.

Upitan je li to dobar način komunikacije od strane premijera s obzirom na to da je dojam da je Linić smijenjen preko medija, Stazić kaže kako nije smijenjen preko medija nego odlukom premijera.

- Hoće li se i s kim premijer konzultirati to je unutarstranačka stvar. To je pitanje njegovog odnosa kao predsjednika stranke sa svojim kolegama što će oni danas raspravljati na predsjedništvu - rekao je Stazić.

>>> U petak 9. svibnja u novom Expressu ekskluzivno pročitajte Linićev plan osvete i kako su se vrijeđali Slavko i Zoki...

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući