To je to što me zanima!

Milanović smijenio Linića: Više ne vidim mogućnost suradnje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Premijer je za ministra financija predložio Borisa Lalovca, dosadašnjeg Linićevog zamjenika. Liniću je zahvalio na suradnji i istaknuo kako su "čiste ruke najbitnije"
Vidi originalni članak

Ne vidim više mogućnost za nastavak suradnje s ministrom Linićem, rekao je premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare, te je dodao kako je za novog ministra financija predložio Borisa Lalovca, dosadašnjeg Linićevog zamjenika.

- Predstečajne nagodbe su diskrecijski postupak i moraju biti besprijekorne bez ikakve sumnje. Država se ne može oštećivati i tu se ne može govoriti o očuvanju radnih mjesta. Moj posao je da se uvjerim u to da institucije, kojima sam na čelu, svoj posao rade na čist i transparentan način. Greška se može dogoditi, ali onda se moraju utvrditi odgovorni za to - istaknuo je premijer. Dodao je i kako ministar financija nije vidio problem u tome da njegov pomoćnik u vrijeme svog mandata uzme kredit HBOR-a .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Čekao sam odgovor, a do toga nije došlo. Tražio sam od ministra da ga smijeni i na kraju sam to morao učiniti ja - rekao je premijer.

- Ministar je nastavio do danas govoriti o svom bivšem pomoćniku kao o žrtvi . Povjerenstvo o sukobu interesa se očitovalo o tom slučaju. To je politička odluka. Na kraju i način na koji je ministar odgovorio, da je odgovor objavio na internetu prije nego što sam dobio taj dopis. Samo obrazloženje me ne zadovoljava - zaključio je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Milanović je istaknuo kako mu je ozbiljno narušeno povjerenje u Linića, te kaže da nije bio zadovoljan Linićevim odgovorom koji je dobio . O sastanku s Linićem u utorak ujutro nije želio govoriti.

- Trebalo je dva tjedna da pomoćnik ministra financija ode. Takvim ljudima ne dajem podršku. Moji kriteriji su svima u Vladi jasni - ističe Milanović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

>>> U novom broju tjednika Express od 2. svibnja pročitajte tajni dosje šefice Porezne uprave i sve o SDP-ovoj igri prijestolja...

Idi na 24sata

Komentari 571

  • ivanvinkovci 07.05.2014.

    smijenit cemo i mi vas cim prije tim bolje,,,

  • AleksandarMačković 07.05.2014.

    a sta smo uopce drugo mogli ocekivati??? jedan po jedan tonu kao i njihov brod, na pocetku sve dobro dok se ne posvadaju oko love...onda slabiji mora napustiti brod koji ionako tone ;)

  • NevenkaDelač Šoštarić 07.05.2014.

    hm zamjenika si stavio pa covjece nismo mi ludi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare