To je to što me zanima!

Premijer joj dao za nokte, pa nema za žrtve poplava

Slovački premijer Robert Fico novac iz rezerve namijenjene izvanrednim situacijama dao je za haljine i fitness trenera manekenki Evi Martinovki
Vidi originalni članak

Slovački aktivist za ljudska prava prijavio je premijera državnom tužiteljstvu i Kontrolnom uredu sa zahtjevom da provjere kako je premijer koristio tzv. premijersku rezervu od 1,6 milijuna eura. Mediji su, naime, Roberta Fica (45) optužili da je 17.000 eura dao za manikure, friziranje, haljine, masera i fitness trenera manekenke Eve Martinkove (19).
- Te nokte ona nije sređivala da ide u disko, već za Svjetsko prvenstvo u Las Vegasu gdje je i pobijedila - rekao je Evin otac za tamošnje medije pravdajući premijera i kćer. Navodno je Fico u šest mjeseci uspio potrošiti cijelu rezervu koja je trebala trajati cijelu godinu i još 1,1 milijun eura koji je u rezervu prebacio iz državnog budžeta. Velike kiše koje su prošlih tjedana pogodile Europu, nanijele su veliku štetu Slovačkoj, a premijerova rezerva bila je namjenjena upravo takvim vanrednim situacijama. Kako rezerve više nema, premijer sredstva za fond za poplavljena područja traži novim zakonom kojim bi političke stranke morale dati ukupno četiri milijuna eura. Fico je između ostalog financirao utrke psećih zaprega, dio novca dao je svom rodnom mjestu, a dio nogometašima za pripreme za Svjetsko prvenstvo. Iako je zakonom propisano kako se premijerska rezerva mora koristiti, u Slovačkoj je već ustaljeno da ju svaki premijer troši kako hoće.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Huck 08.06.2010.

    Premijer a vi uvaženi komentatori ovog članka koji bi joj isto dali, nema frke! Dajte, ali iz svoga džepa !

  • mudimir 08.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • korisnik12 08.06.2010.

    samo.kod.nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare