To je to što me zanima!

Premijer Milanović: Ne dam, brate, da me žene za te kamate

Premijer Zoran Milanović je govoreći o monetizaciji autocesta, kazao je kako mu jako smeta kada "veliki borci za direktnu demokraciju" kažu da je to rasprodaja
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović u emisiji 'Javna stvar' na HRT-u kazao je kako će se parlamentarni izbori održati u ustavnim rokovima. Naglasio je i da je spreman na sučeljavanje s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u istoj emisiji. 

- To sam ja inicirao i jasno vam je da od toga neće biti ništa - rekao je Milanović. 

''Je li patriotski iskeširati još 5 mlrd. eura kamata?''

Govorio je i o reakciji banaka na odluku Vlade da zamrzne kamate. 

- Samo neka tuže. Ja s bankama nisam bio ni grub ni bezobrazan, niti sam bio populist niti sam se htio okoristiti. Najjednostavnije je "napadni banku". Banke su važne, ali mi smo u jednom trenutku ocijenili da moramo preuzeti inicijativu - rekao je i zaključio da se Vlada nema pravo miješati u pojedinačne parnice građana i banaka.

Kazao je da neće biti privatizacije autocesta već djelomičnog IPO modela (inicijalne javne ponude) društva na upravljanje. 

- Ne dam, brate, da me žene za te kamate, mislim, plaćamo prevelike kamate. Idemo radije ući zajednički u taj posao s onima koji imaju novca, koji imaju jeftinog novca od nas, rješavati se tog duga, uživati djelomično, dakle, i dalje to ostaje djelomično u vlasništvu hrvatske države, razdužiti se i na kraju je to za 20-30 godina sve hrvatsko - rekao je Milanović i dodao da ga jako smeta kad "veliki borci za direktnu demokraciju" kažu da je to rasprodaja.

- Je li patriotski iskeširati, povrh glavnice, još skoro 5 milijardi eura kamata međunarodnim kreditorima? Pa ljudi žive od nas i smiju nam se. Idemo se probati izvući iz toga na način da to ostane naše - rekao je premijer i dodao je da je SDP-ova vlast, odnosno Ivica Račan začeo priču s gradnjom autocesta. 

- Na to smo mi ponosni - istaknuo je Zoran Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 242

  • strsljen149 20.06.2015.

    kako rece Milanovic, Racan je zapoceo sa tim autocestama, pa se ja pitam, jel moguce da je samo HDZ krao, jer SDP je poceo podizati te kredite, i pod takvim uvjetima, a sada, nakon toliko lopovluka, okriviti samo HDZ, mislim da nije u redu. Svi su lopovi, koji god dodju do vlasti, jer sto si blize vatri, bolje se grijes, kaze stara narodna poslovica.

  • 7.od9 20.06.2015.

    ovaj gospodin je još tu !? kako ?

  • jozabroz 20.06.2015.

    kad smo vec na "brate"))))) kad ce ti braco bit procesuiran,,dokle ce se "cuvat" od progona ?? naravno, ne mislim samo na njega ,nego na komplet "ekipu" povezanu s njim

Komentiraj...
Vidi sve komentare