To je to što me zanima!

Premijer Plenković: Vukovar je temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti

Premijer Andrej Plenković poručio je kako će Vlada nastaviti raditi na pronalasku svih nestalih iz Domovinskog rata. Nadodao je kako će se taj proces nastaviti zbog poštovanja prema nestalima i njihovim obiteljima
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković poručio je danas iz Vukovara kako je taj Grad temelj hrvatske slobode, demokracije i samostalnosti, a Vlada će nastaviti raditi na pronalasku svih nestalih iz Domovinskog rata.

POGLEDAJTE VIDEO: KOLONA SJEĆANJA

Taj proces će se nastaviti zbog poštovanja prema nestalima i njihovim obiteljima, rekao je premijer i zahvalio svima koji su uključeni u taj posao.

- Jako dobro znamo, da bi se otkrila mjesta gdje se nestali nalaze, bitna je suradnja onih koji o tome znaju više nego mi, a oni koji znaju više nisu u Hrvatskoj, nego u Beogradu. - istaknuo je.

FOTO: I OVO JE VUKOVAR Baka Magdalena skuplja boce, sudionici Kolone sjećanja dali joj novac da se makne s kiše

Na upit o jučerašnjoj situaciju kada je dio mještana Škabrnje okrenuo leđa potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi dok je polagala vijenac komentirao je da je politika pomirbe i suživota jedina politika bitna za budućnost.

Upitan za ulaganja u Vukovar, Plenković je naglasio kako je Vlada u Vukovar uložila više nego i u jedan drugi grad.

- U Vukovaru je 2016. održana sjednica Vlade, prva izvan Zagreba u mom prvom mandatu, sve što smo tada dogovorili je ispunjeno. - naveo je.

MINISTAR O POTEZU ŠPIRAGE Paladina u Škabrnji: Teško je braniteljima, ne mogu komentirati njihov potez

Podsjetio je da se vojska vratila u Vukovar, na potpore društvima koja djeluju u Vukovaru, fiskalnu decentralizaciju, činjenicu da se sredstva Fonda za Vukova stalno povećavaju.

U državnom proračunu za iduću godinu za grad heroj je rezervirano deset milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jozicalen9 18.11.2022.

    Ma šta Plenković zna o Vukovaru i domovinskom ratu? kad je bilo najveće borbe za domovinu on je pobjegao u Brisel i vratio se kad je rat završio, a tu je i Njonjo koji se isto skrivao u Bjelovaru kad se pucalo, ali vidim da je u tom društvu i mladi jastreb Borković, kako ga nije sram biti u društvu dezertera.

  • toma789 18.11.2022.

    koji su to licemjeri, to nešto glume a forsiraju dvojezične ploče. hdz je izdajnik hrvatske koji bi ju odmah sada prodali srbiji da mogu

  • Heroj Oluje 18.11.2022.

    U mojoj obitelji se jedino sluša što poručuje Predsjednik Milanović , a on jedini govori realno i istinito !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare