To je to što me zanima!

Premijer: "Porez na nekretnine ćemo odgoditi i modificirati"

Mislim da smo trebali uložiti više vremena u komunikaciju, da jednu apstraktnu temu iz koje se šire strahovi i dezinformacije stavimo na papir i točno kažemo o čemu je riječ, kazao je Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Vlada će predložiti izmjene te će Porez na nekretnine biti odgođen. Održat ćemo cjelovitu raspravu oko smisla i svrhe ovoga poreza, kazao je premijer Andrej Plenković na današnjoj izvanrednoj presici za medije. 

- Mislim da smo trebali uložiti više vremena u komunikaciju, da jednu apstraktnu temu iz koje se šire strahovi i dezinformacije stavimo na papir i točno kažemo o čemu je riječ. Odgodit ćemo ga na jedno određeno vrijeme, sigurno će doći do nekih modifikacija. Po mom sudu taj se porez sigurno neće zvati onako kako se zove sada - kazao je premijer.

Premijer se danas još jedno zahvalio svima koju su sudjelovali u protupožarnim akcijama ovo ljeto te podcrtao odluku vlade o dodjeli novčanih sredstava vatrogasnim društvima.

- Što se tiče naše politike koja se odnosi na protupožarnu zaštitu, iskazujem još jednom zahvalnost svima koji su dali ogroman doprinos u ljetnim gašenjima, želim danas podcrtati odluku Vlade da novčana sredstva ide u vatrogasne zajednice. Ukupni iznos je 8,76 milijuna kuna - kazao je premijer te dodao da će konačna distribucija tih sredstava uključivati odluke i županijskih te lokalnih vatrogasnih udruga.

Premijer se osvrnuo i na provedbu obrazovne reforme. Zahvalio se Dijani Vican i njezinim suradnicima na dovršavanju Akcijskog plana.

-Želim ovom prigodom zahvaliti rektorici zadarskog sveučilišta profesorici Dijani Vican i svim drugim članovima Povjerenstva koji su dovršili Akcijski plan, odnosno njegov nacrt. Ima preko 200 stranica, oni su jučer cijeli dan radili na usuglašavanju i cijeli je dokument donesen konsenzusom, kazao je premijer na današnjoj izvanrednoj presici.

- Sljedeće godine krećemo s pilot projektima u školama. Da bismo to mogli potrebno je provesti mjere koje su u ovom Planu, potrebno je provesti pripreme za škole koje će graditi naše mlade, da na koncu stvorimo konkurentno tržište - dodao je.
 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Laki00 09.09.2017.

    Bravo kukavico, ali nisi rekao odustati, sigurno te Pupavac uvjerio u tvoj stav, a sjeti se kad je to spomenuo Linić, dizali ste se na zadnje noge da bi dobili izbore pa to silom uvodite, koji licemjeri i ološ.

  • jožek2 09.09.2017.

    Sve više se prića da se sprema uskokovo hapšenje malog marića Todorićevog sineka zajedno sa tatekom, bit će zanimljivo ih gledati u Remetincu, imati će nam tamo puno toga za isprićati.

  • beach 08.09.2017.

    Sve je udri po građanima, od poreza na nekretnine do struje,vode,itd. Gledaju nam naplatit nekretninu koju smo već preplatili sa raznoraznim dozvolama,nametima i najvećim PDV-om u Europi.I nakon svega toga još ljudi koji su si obnavljali zapaljene kuće(nakon 91.) sada padaju pod veći porez zbog toga što su morali nanova gradit uništeno. Oni bi da mi plaćamo s*anje koje su oni zajedno sa Todorićem napravili sa Agrokorom.Sramota od vlade što radi svojim građanima,idemo na referendum!

Komentiraj...
Vidi sve komentare