Obavijesti

News

Komentari 73

Premijer: "Porez na nekretnine ćemo odgoditi i modificirati"

Premijer: "Porez na nekretnine ćemo odgoditi i modificirati"
1

Mislim da smo trebali uložiti više vremena u komunikaciju, da jednu apstraktnu temu iz koje se šire strahovi i dezinformacije stavimo na papir i točno kažemo o čemu je riječ, kazao je Andrej Plenković

VIDEO

Vlada će predložiti izmjene te će Porez na nekretnine biti odgođen. Održat ćemo cjelovitu raspravu oko smisla i svrhe ovoga poreza, kazao je premijer Andrej Plenković na današnjoj izvanrednoj presici za medije. 

- Mislim da smo trebali uložiti više vremena u komunikaciju, da jednu apstraktnu temu iz koje se šire strahovi i dezinformacije stavimo na papir i točno kažemo o čemu je riječ. Odgodit ćemo ga na jedno određeno vrijeme, sigurno će doći do nekih modifikacija. Po mom sudu taj se porez sigurno neće zvati onako kako se zove sada - kazao je premijer.

Premijer se danas još jedno zahvalio svima koju su sudjelovali u protupožarnim akcijama ovo ljeto te podcrtao odluku vlade o dodjeli novčanih sredstava vatrogasnim društvima.

- Što se tiče naše politike koja se odnosi na protupožarnu zaštitu, iskazujem još jednom zahvalnost svima koji su dali ogroman doprinos u ljetnim gašenjima, želim danas podcrtati odluku Vlade da novčana sredstva ide u vatrogasne zajednice. Ukupni iznos je 8,76 milijuna kuna - kazao je premijer te dodao da će konačna distribucija tih sredstava uključivati odluke i županijskih te lokalnih vatrogasnih udruga.

Premijer se osvrnuo i na provedbu obrazovne reforme. Zahvalio se Dijani Vican i njezinim suradnicima na dovršavanju Akcijskog plana.

-Želim ovom prigodom zahvaliti rektorici zadarskog sveučilišta profesorici Dijani Vican i svim drugim članovima Povjerenstva koji su dovršili Akcijski plan, odnosno njegov nacrt. Ima preko 200 stranica, oni su jučer cijeli dan radili na usuglašavanju i cijeli je dokument donesen konsenzusom, kazao je premijer na današnjoj izvanrednoj presici.

- Sljedeće godine krećemo s pilot projektima u školama. Da bismo to mogli potrebno je provesti mjere koje su u ovom Planu, potrebno je provesti pripreme za škole koje će graditi naše mlade, da na koncu stvorimo konkurentno tržište - dodao je.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.